-  Drapsmannen kan være skadd

Politiet etterlyser nå fem ukjente og svært sentrale vitner som trolig har sett Anne Slåtten (22) like før hun møtte sin drapsmann. Vitnene kan løse drapsgåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet): Vitnene som nå etterlyses har alle gått eller syklet samme strekning som Anne Slåtten i minuttene før hun ble kvalt og drept.

De fem kan være nøkkelvitner for politiet, men de har fortsatt ikke meldt seg - selv om det snart er gått to uker siden drapet på sykepleierstudenten.

Politiet utelukker ikke at noen av dem kan ha noe med drapet å gjøre.

Avgjørende vitner

De fem som nå etterlyses, kan være avgjørende vitner i etterforskningen. En kvinne er sett rundt klokka 07.15 søndag morgen. Observasjonen er gjort på samme sted som en av de siste observasjonene av Anne Slåtten. Nesten samtidig er en kvinne sett på vei mot sentrum, like ved åstedet. Dersom drapsmannen har ventet der, har trolig denne kvinnen passert ham like før Anne Slåtten. Tre syklister er også sett på strekningen mellom åstedet og Sentralsjukehuset i Førde mellom kl. 06.50 og 07.15. Politiet tar høyde for at to av disse kan være samme person, men kan ikke si om det dreier seg om menn eller kvinner.

-  Vi ber om at alle som har vært i området fra Hamretunet til Førde sentrum om å melde seg for politiet, sier lensmann Kjell Fonn, som understreker at de fem er etterlyst som vitner.

Foruten de fem som er sett like ved åstedet, er politiet også svært interessert i å komme i kontakt med føreren av en mørk bil som skal ha kjørt svært raskt østover på E39 langs Hamresletta ca. kl. 07.35 søndag morgen.

Kan være skadd

Politiet tror drapsmannen kan ha fått skader etter slåsskamp med Anne Slåtten.

Dersom noen har lagt merke til personer med kloremerker eller hudavskraping, ber politiet om at de har tatt kontakt.

I tillegg ber de folk være på utkikk etter all unormal oppførsel.

-  Har noen lagt merke til personer som har endret væremåte eller rutiner, ber vi om at de tar kontakt med politiet, sier Fonn.

På åstedet har kriminalteknikerne funnet en colaflaske med rød kork som de tror ble kastet der nylig.

Lensmannen ber nå den som har kastet flaska, om å kontakte politiet.

Etterforskerne har nå startet det møysommelige arbeidet med å gjennomgå all mobiltrafikk i Førde i drapshelga.

-  Vi har hentet ut trafikkdata fra 200 000 samtaler, sier Fonn.

DREPT: Anne Slåtten (22).