- Drapsmannen likevel ikke fanget på film

Politiets konklusjon etter gjennomgang av video.

DREPT PÅ JOGGETUR: Anja Weløy Aarseth (21) ble drept på joggetur på Aksla. Foto: Fridgeir Walderhaug/Privat
DREPT PÅ JOGGETUR: Anja Weløy Aarseth (21) ble drept på joggetur på Aksla. Foto: Fridgeir Walderhaug/PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Filmen som politiet har mottatt fra en syklist som ved en tilfeldigvis filmet sykkelturen på Akslafjellet i tidsrommet Anja Weløy Aarseth (21) ble drept, viser likevel ikke drapsmannen (23).

Ikke å se Tidligere i dag opplyste politiet at filmen kunne være viktig for å gi politiet mer klarhet i hendelsesforløpet og nøyaktig tidspunkt for drapet.

- Det viser seg at han ikke er å se på filmen. Dette har jeg fått presisert fra folk som har analysert denne. Det kan være snakk om noen som liknet, men drapsmannen er ikke å se, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

Det viktigste beviset mot den 23 år gamle drapsmannen er DNA-treff og mannens egen tilståelse. Han har erkjent drap og seksuelt overgrep av Anja, men nekter for å ha noe med ransforsøket av gatekjøkkenet Pluto å gjøre.

Politiet jobber nå med å gå gjennom andre filmer og bilder fra Aksla i tidsrommet Anja ble drept.

- Vi gjennomgår lyd-, bilde- og video-materiale fra området, bekrefter Skovly.

Uklart motiv Etterforskningslederen opplyser til Dagbladet at de hittil ikke har informasjon om noe klart motiv i saken, og at de nå går gjennom mannens datamaskin og telefon.

- Vi går gjennom mobiltelefonen hans for å finne ut mer. Dette gjelder både meldings- og anropslogg.

Politiet har også gjort flere avhør av mannens omgangskrets. Etterforskerne i saken vil også gjøre et nytt avhør av mannen på torsdag.