Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To henrettet i Texas på under 24 timer

Drapsmannen lo da han fikk dødssprøyta: - Jeg drepte ikke Christina, men hei, så lenge dere blir fornøyd

Texas har planlagt ytterligere åtte henrettelser de kommende månedene.

HENRETTET: I løpet av ett døgn ble de to dødsdømte fangene Daniel Acker (t.v.) og Troy Clark henrettet. Det var staten Texas' niende og tiende henrettelse så langt i år. Foto: Texas Department of Criminal Justice via AP / NTB scanpix
HENRETTET: I løpet av ett døgn ble de to dødsdømte fangene Daniel Acker (t.v.) og Troy Clark henrettet. Det var staten Texas' niende og tiende henrettelse så langt i år. Foto: Texas Department of Criminal Justice via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av bare snaue 24 timer har staten Texas gjennomført sin niende og tiende henrettelse i år.

Onsdag ble 51 år gamle Troy Clarks dødsstraff fullbyrdet, da han fikk dødssprøyta i Huntsville i Texas, skriver nyhetsbyrået AP.

Drepte 20 år gammel kvinne

Troy Clark fikk sin dødsstraff for 18 år siden for å ha drept 20 år gamle Christina Muse, som han tidligere hadde bodd sammen med. Under rettssaken sa påtalemyndigheten at Clark drepte Muse fordi han solgte narkotika og var redd for at Muse skulle gå til politiet.

Clark overmannet Muse med et elektrosjokkvåpen, bandt henne med tape og lot henne sitte i et skap i flere timer mens han spilte videospill og solgte narkotika.

Seinere flyttet Clark den 20 år gamle kvinna til baderommet der han slo henne med ei plate, og tvang sin egen kjæreste, Tory Bush, til å hjelpe ham med å drukne Muse i badekaret.

Deretter la han Muses kropp i en tønne med sement, og dumpet henne i en grøft.

Ifølge Bobby Mims, en av Clarks forsvarere under rettssaken, nektet han for å ha drept Muse.

- Men det var ganske sterke bevis som tilsa at han var skyldig. Tory Bushs vitnemål var ganske overbevisende, sa Mims.

Bush vitnet mot Clark i rettssaken og ble dømt til 20 års fengsel.

Lo da han fikk dødssprøyta

Men selv om bevisene mot Clark var svært sterke og overbevisende, holdt han fast ved at han var uskyldig helt til det siste.

Da Clark 20 år etter drapet skulle få dødssprøyta onsdag lo han, hilste til venner som overvar henrettelsen og fortalte dem at «alt er bra».

- Jeg drepte ikke Christina, men hei, så lenge dere blir fornøyd, sa Clark.

Da den dødelige cocktailen ble injisert lo Clark og bemerket at «det brant».

Til stede under henrettelsen var også Margaret Bouman, Christina Muses tante. Hun beskrev Clarkes oppførsel under henrettelsen som forstyrrende.

Clark var altså den niende personen som ble henrettet av staten Texas i år, men det skulle bare ta et døgn før årets tiende henrettelse var et faktum.

Drepte kjæresten

Da ble 46 år gamle Daniel Acker henrettet i det samme henrettelseskammeret som Clark, skriver nyhetsbyrået AP.

Acker fikk dødsstraffen for å ha drept sin 32 år gamle kjæreste Marquetta George i år 2000.

Kvelden før George ble funnet død skal hun og Acker ha kranglet høylytt utenfor en nattklubb i Sulphur Springs i Texas, fordi Acker skal ha vært overbevist om at kjæresten hadde vært utro.

Dagen etter tvang Acker en hylende og sparkende George inn i bilen sin, før de kjørte av gårde. George ble seinere funnet død langs veien, og Acker meldte seg frivillig for politiet.

Han erkjente at han hadde kidnappet kjæresten, men hevdet at hun døde som følge av at hun kastet seg ut fra bilen i fart.

Under rettssaken mot Acker sa en rettsmedisiner at George hadde store skader over hele kroppen, og at hun hadde skader på halsen som kunne tilsi at hun hadde blitt kvalt.

Kjørte over kjæresten med bilen

Rettsmedisineren kunne riktignok ikke fastslå om George døde som følge av kvelning eller som følge av de andre skadene hun hadde blitt påført.

Obduksjonsrapporten fastslo at skadene hun hadde på kroppen kunne ha kommet fra «å ha blitt truffet av eller å ha blitt kastet ut av en bil».

- Fra det tidspunktet Daniel meldte seg selv, så har han sagt at offeret Markie George hoppet ut av bilen. Han har tatt fullt ansvar for å ha bortført henne og har gitt uttrykk for stor anger, sa Ackers forsvarer Richard Ellis, som mente at 46-åringen var uskyldig.

Noe Acker også selv hardnakket hevdet. Det fikk han ikke gehør for under rettssaken, der juryen slo fast at Acker hadde drept George ved å kjøre over henne. Acker skal også ha kommet med flere dødstrusler mot George i timene før hun ble funnet død.

Advokat Ellis forsøkte å få stanset henrettelsen, men Høyesterett avviste saken.

- Acker kommer ikke med noen nye bevis som viser at han ikke begikk forbrytelsen, men fortsetter å hevde at George døde som følge at hun hoppet fra kjøretøyet - en teori som ble forkastet av juryen under rettssaken, heter det i en uttalelse fra statsadvokaten.

Dermed ble Acker den 18. personen som ble henrettet i USA i år, hvorav ti har blitt henrettet i Texas.

Texas har ytterligere åtte henrettelser planlagt de kommende månedene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!