- Drapsmannen må aldri få fred

SJØVEGAN (Dagbladet): Frykt og sinne vil ikke slippe taket i bygda, der folk krever at drapsmannen blir tatt. - Jeg ber til Gud om at gjerningsmannen ikke må klare å spise eller sove. Hvis han aldri får fred, vil politiet finne ham, sier Gudrun Fjeldstad (87).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gudrun var nærmeste nabo og den siste som så Marie-Louise Bendiktsen (59) i live.

- Vi snakkes, Gudrun! hilste kvinnen som få timer seinere ble offer for et grufullt drap. Langsomt prøver et lite kommunesenter å finne tilbake til hverdagen. Men mange sliter tungt.

Enslige kvinner setter mannfolkstøvler på yttertrappa for å skjule at de er aleine hjemme. Gubber får ikke lov av konene til å dra på jakt.

Folk har bedt kommunen skru på gatelysene tidligere. Mørke høstkvelder er skumle. TV-skjermens krimunderholdning er blitt brutal virkelighet i Sjøvegan, og ingen vet hvor lenge det skal vare.

Statistikk er teori

Statistikken viser at drapsmenn sjelder dreper igjen. Men statistikk er teori. Virkeligheten er at ryktene løper i Sjøvegan; ei fredens kvinne ble brutalt drept, og ingen har garantier for at det ikke kan skje igjen.

- Jeg våkner lettere enn før, lytter til uvante lyder, forteller 87-åringen. Hun blir så trist når hun nevner Maries barnebarn, som lekte rundt huset i sommer.

- Familien er frarøvet så mye, de må i hvert fall få et svar, ber hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer