Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drapsmannen må ha etterlatt seg spor

Siden drapet på 42-åringen var så brutalt, tror politiet i København at drapsmannen etterlot seg fellende spor på rom 2025.

20. ETASJE: Politiet har sperret av gangen der kvinnen bodde, og håper de har drapsmannen på video. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
20. ETASJE: Politiet har sperret av gangen der kvinnen bodde, og håper de har drapsmannen på video. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
KØBENHAVN (Dagbladet): Drapet på den 42 år gamle norske flyvertinnen fra Lunner, som ble funnet drept på sitt rom 2025 på Radisson Blu Scandinavia hotell på Amager i København, blir beskrevet som svært brutalt.

- Hun ble funnet med voldsomme skader blant annet i ansiktet, utført med en stump gjenstand. I tillegg hadde hun andre typer skader som obduksjonen vil klarlegge nærmere, sier etterforskningsleder Ove Dahl i København-polittiet.

Dahl sier i morgentimene at de tror at gjerningspersonen ikke kunne unngått å etterlatte seg fellende spor inne på rommet.

- La igjen DNAÅstedet bar preg av voldsom kamp mellom den norske kvinnen og gjerningsmannen.

- Det var et så voldsomt drap at gjerningsmannen må ha etterlatt seg spor i form av fingeravtrykk eller DNA, sier Dahl til dansk TV2.

Politiet mottar senere i dag den foreløpige obduksjonsrapporten som forhåpentlig kan gi etterforskerne flere svar på hvordan kvinnen ble drept, men politiet skal allerede ha sikret seg gjenstander i rommet som kan ha vært drapsvåpenet.

Politiet setter også sin lit til de mange overvåkingskameraene på det store hotellet. Det er kameraer stort sett overalt i bygget, bortsett fra i selve hotellgangene. Politiet leter nå etter personer som oppfører seg annerledes enn andre hotellgjester.

- En person som står bak noe slikt, oppfører seg gjerne litt annerledes enn de andre øvrige gjestene, så der har vi noen muligheter, sier Dahl til kanalen.

- Har blod på segDrapet skjedde trolig i 20-tida mandag. Morgenen etter ble kvinnen funnet drept av rengjøringspersonalet på hotellet. Politiet tror kvinnen er et tilfeldig offer.

- Hun ble drept ved 20-tida om kvelden. Da er det mange mennesker ute i gatene. Drapsmannen kan ikke ha unngått å ha fått blod på seg, mener Dahl overfor danske Ekstrabladet.

Politiet jobber fortsatt med tekniske undersøkelser på åstedet i dag.

For å få tilgang til 20. etasje - hvor drapet fant sted - må man være i besittelse av nøkkelkort, eller være i følge med en av hotellets gjester.

Dagbladet følger saken.

KRIMTEKNISK: Politiet jobbet med tekniske undersøkelser i går kveld. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
KRIMTEKNISK: Politiet jobbet med tekniske undersøkelser i går kveld. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!