- DET ER SÅ SYKT: David Manvel (22) gikk på barneskolen med drapsmannen og hans bror. Manvel og kameraten Julien Wahlberg dro i går til skolen for å se hva som hadde skjedd. Foto: Ørjan Ellingvåg / Dagbladet
- DET ER SÅ SYKT: David Manvel (22) gikk på barneskolen med drapsmannen og hans bror. Manvel og kameraten Julien Wahlberg dro i går til skolen for å se hva som hadde skjedd. Foto: Ørjan Ellingvåg / DagbladetVis mer

- Drapsmannen og jeg gikk på skolen sammen. Det er så sykt

David (22) kjente både drapsmannen og hans bror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEWTOWN/USA (Dagbladet): Da David Manvel (22) våknet, forsto han fort at dagen ville bli en helt annen enn noen han tidligere har opplevd. Utenfor huset var det politi overalt. I lufta surret politihelikoptre.

- Jeg hørte noen var skutt, men at at det skulle være så jævlig som dette, sier Manvel til Dagbladet og blir ettertenksom.

Han er fra Newtown, en småby 100 kilometer nordøst for New York.

Skolekamerater Da Dagbladet snakket med ham hadde han nettopp fått vite gjerningsmannens identitet. Den var det noe kjent med for Marvel.

- Adam og jeg gikk på samme barneskole. Og min bror er kamerat med hans storebror. Aldri i livet om jeg kunne tenke meg at noe slikt kunne skje. Det er helt vilt og ubegripelig at noen jeg kjenner skulle gjøre noe slikt, sier han.

Adam Lanza drepte 26 personer ved barneskolen Sandy Hook. 20 av dem barn var barn i alderen fem til ti år. Gjerningsmannen ble selv funnet død inne i skolebygningen, mens en siste person ble funnet død i et hjem i nabodelstaten New Jersey.

Lanzas mor var én av personene som ble drept på skolen.

Bekymret For Manvel er det en gåte at en han kjente skal ha sklidd så voldsomt ut at han var i stand til å begå en så grusom handling.

- Det er så sykt, så sykt. Det er så sprøtt at jeg ikke helt vet hva jeg skal si., sier han.

Nå er han mest bekymret for andre venner i småbyen.

- En venn av meg er hjelpelærer på en avdeling ved den barnehagen, sier han og blir stille.

Bråk og slåssing Carrie Usher, lærer for fjerdeklassingene på Sandy Hook-skolen, var på et møterom sammen med tre andre lærere, mens elevene var på biblioteket da hun plutselig hørte bråk over skolens høytaleranlegg.

- Vi hørte krangling og slåssing over høyttaleranlegget, sier hun til Wall Street Journal.

Hun sier det er uklart hva som skjedde, men at det kan ha vært rektor som forsøkte å sende ut en advarsel.

- Uvirkelig Så begynte skytingen som til slutt drepte 20 barn og 6 voksne ved skolen.

- Vi hørte så mye skyting. Det var uvirkelig, sier hun.

- Det føltes som det varte i fem minutter. Det stoppet ikke.