Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsmannen rømte for tredje gang

Kvelden før fastlo Sandviken sykehus at det ikke var fare for at 34-åringen skulle stikke av igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 34 år gamle mannen som nå er siktet for drapet på en 37 år gammel kvinne, har flere ganger siden februar i år vært innlagt ved Sandviken sykehus, samtidig som han sonet en dom i Bergen fengsel.

Tirsdag i forrige uke stakk han av, og etter det politiet tror knivstakk han en kvinne i hennes hjem, før han deretter forgrep seg på venninnen til kvinnens tiårige datter torsdag ettermiddag.

Men dette var ikke første gang mannen rømte fra den psykiatriske institusjonen, skriver bt.no.

Første gang i februar

I februar i år var mannen inne til observasjon på Sandviken sykehus, og det var første gang mannen stakk av. Det bekrefter leder Hans Olav Instefjord ved Sandviken sykehus til bt.no. Instefjord kan ikke si noe om hvordan mannen tok seg ut av institusjonen den gangen.

Lørdag for en drøy uke siden var 34-åringen på ny på rømmen igjen. Denne gangen trengte han seg ut og kom med trusler mot personalet. Intern etterlysning hos politiet ble sendt ut, men mandag kveld dukket mannen opp igjen.

Da vurderte legepersonell at det ikke var fare for ny rømning, og det ble derfor ikke satt politivakt på ham.

Dagen etter forsvant han fra Sandviken sykehus, og ble først funnet igjen da han ble pågrepet i 17.50-tiden torsdag ettermiddag. Det var like etter at han med blod på klærne hadde forsøkt å kjøpe en sekspakning øl ved en matbutikk i nærheten av leiligheten hvor den 37-årige kvinnen ble funnet drept.

FIKK IKKE POLITIVAKT: Kvelden før den nå drapssiktede 34-åringen stakk av, kom han akkurat tilbake fra rømmen. Likevel vurderte legepersonell ved Sandviken sykehus at det ikke var nødvendig med politivakt. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
FIKK IKKE POLITIVAKT: Kvelden før den nå drapssiktede 34-åringen stakk av, kom han akkurat tilbake fra rømmen. Likevel vurderte legepersonell ved Sandviken sykehus at det ikke var nødvendig med politivakt. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

Instefjord ved Sandviken sykehus forklarer hvorfor avgjørelsen om ikke å gi mannen politivakt ble tatt.

- Denne vurderingen ble gjort fordi han rettet seg etter sykehusets rutiner, sier han til bt.no.

Han sier videre til avisen at han har stor forståelse for at folk synes dette kan virke rart. Instefjord har derfor bedt Fylkeslegen se på saken.

Samtykket til varetektsfengsling

Etter at siktelsen mot mannen ble utvidet fra legemsbeskadigelse med døden til følge til drap, samtykket 34-åringen lørdag til varetektsfengsling i fire uker.

Etter rådgivning fra sin advokat, Trygve Staff, har den drapssiktede valgt å ikke avgi politiavhør med det første.