Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsmannen skal ha ventet i gangen og angrep da paret kom hjem fra reise

Én drept og én hardt skadd etter et blodig angrep på Etterstad i går kveld.

VENTET PÅ OFRENE: Gjerningsmannen ventet på samboerparet som kom hjem fra reise da han angrep dem. Dette bildet er fra oppgangen i etasjen der de to mennen bor. Én mann på 40 år ble drept, mens en 35-åring er alvorlig skadd, men stabil. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
VENTET PÅ OFRENE: Gjerningsmannen ventet på samboerparet som kom hjem fra reise da han angrep dem. Dette bildet er fra oppgangen i etasjen der de to mennen bor. Én mann på 40 år ble drept, mens en 35-åring er alvorlig skadd, men stabil. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kom som et sjokk på de nærmeste naboene til de to mennene som seint lørdag kveld ble angrepet i en trappeoppgang i en boligblokk på Etterstad i Oslo. De to mennene som var samboere skal ha blitt utsatt for vold av den etterlyste 47 år gamle italieneren Gianluca Ros, alias Almir Ros.

Han skal ha gått til brutalt angrep på de to mennene i gangen, ikledd parykk og kvinneklær, før han løp fra stedet.

Samboerparet som bodde i leiligheten kom hjem fra reise da de ble angrepet med det som har blitt beskrevet som et stikk- eller huggvåpen. I tillegg til de to, skal også den avdøde mannens bror bo i leiligheten.

- Basert på de opplysningene vi har ble de angrepet da de var på vei til leiligheten. Den ettersøkte skal ha stått og ventet på paret, men vi kan ikke svare på hvordan han har kommet seg inn i bygningen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet søndag kveld.

Politiet ønsker ikke å si hva slags våpen som ble brukt, men sier mandagens obduksjon kan gi svar på dette.

Kjente hverandre Dagbladet snakket søndag kveld med flere naboer til samboerparet som ikke hadde oppfattet noe mistenkelig i forkant av angrepet. Ifølge politiet skal gjerningsmannen ha kastet fra seg den blonde kvinneparykken og leopardjakka han hadde på seg under gjeringsøyeblikket, i en skråning nedenfor boligblokkene.

PARYKK: Denne jakka og parykken ble funnet ikke langt fra åstedet. Politiet tror den etterlyste 47-åringen hadde kledd seg ut. Foto: Politiet
PARYKK: Denne jakka og parykken ble funnet ikke langt fra åstedet. Politiet tror den etterlyste 47-åringen hadde kledd seg ut. Foto: Politiet Vis mer

- De var et par som var mye ute og reiste. De var også veldig snille og imøtekommende folk, og det var stille og rolig her. Det var ingenting som tydet på at noe slikt skulle skje med dem, sier en av naboene som også var tidligere arbeidskollega med den drepte 40-åringen.

Ifølge politiet har den nå etterlyste mannen en relasjon til den hardt skadde 35-åringen. 35-åringen og den drepte 40-åringen har i flere år vært i et forhold.

- Det har vært kontakt og relasjon mellom den skadde og mistenkte. Vi tror ikke de er tilfeldige ofre. Foreløpig vil vi ikke si noe om motiv eller hva som kan være bakenforliggende. Vi har våre teorier og forsøker å få inn mest mulig fakta og få pågrepet gjerningspersonen, sier Metlid.

Vet lite De to som seint lørdag kveld ble utsatt for angrepet er ikke tidligere kjenninger av politiet.

Politiet vet forholdsvis lite om den ettersøkte italieneren, og har ikke opplysninger om at han skal ha vært mye i leilighetsblokka. Naboer Dagbladet har snakket med kjente heller ikke igjen den etterlyste mannen.

- Vi oppfordrer alle som kjenner ham igjen til å tipse politiet. Vi har ikke inntrykk av at han var kjent der fra før, men vi jobber med tips. Vi har foreløpig ikke fått inn så veldig mange tips, men det er også én av grunnene til at vi går ut med etterlysning, sier Metlid.

FANT KOSTYME: I denne grøfta nedenfor boligblokkene fant politiet parykken og jakka. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
FANT KOSTYME: I denne grøfta nedenfor boligblokkene fant politiet parykken og jakka. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Det var naboer som først hørte rop om hjelp fra gangene og deretter tilkalte politiet. Politiet kom med store styrker, men gjerningsmannen hadde da allerede stukket av.

Politiet fikk melding om den dramatiske voldsepisoden klokka 22.49 Politi og ambulanse kom raskt til stedet, men ved ankomst på sykehuset ble det ene offeret, en etnisk norsk mann (40), erklært død.

Tilstanden til den skadde 35-åringen er alvorlig, men stabil.

Politiet ber de som skulle ha opplysninger om å ringe 22669600 eller sende mail til kriminalvakten.oslo@politiet.no.

DREPT: Samboerparet bodde i en av de øverste etasjene i dette leilighetsbygget på Etterstad i Oslo. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
DREPT: Samboerparet bodde i en av de øverste etasjene i dette leilighetsbygget på Etterstad i Oslo. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling