Drapsmannen skal ha ventet i gangen og angrep da paret kom hjem fra reise

Én drept og én hardt skadd etter et blodig angrep på Etterstad i går kveld.

VENTET PÅ OFRENE: Gjerningsmannen ventet på samboerparet som kom hjem fra reise da han angrep dem. Dette bildet er fra oppgangen i etasjen der de to mennen bor. Én mann på 40 år ble drept, mens en 35-åring er alvorlig skadd, men stabil. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
VENTET PÅ OFRENE: Gjerningsmannen ventet på samboerparet som kom hjem fra reise da han angrep dem. Dette bildet er fra oppgangen i etasjen der de to mennen bor. Én mann på 40 år ble drept, mens en 35-åring er alvorlig skadd, men stabil. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kom som et sjokk på de nærmeste naboene til de to mennene som seint lørdag kveld ble angrepet i en trappeoppgang i en boligblokk på Etterstad i Oslo. De to mennene som var samboere skal ha blitt utsatt for vold av den etterlyste 47 år gamle italieneren Gianluca Ros, alias Almir Ros.

Han skal ha gått til brutalt angrep på de to mennene i gangen, ikledd parykk og kvinneklær, før han løp fra stedet.

Samboerparet som bodde i leiligheten kom hjem fra reise da de ble angrepet med det som har blitt beskrevet som et stikk- eller huggvåpen. I tillegg til de to, skal også den avdøde mannens bror bo i leiligheten.

- Basert på de opplysningene vi har ble de angrepet da de var på vei til leiligheten. Den ettersøkte skal ha stått og ventet på paret, men vi kan ikke svare på hvordan han har kommet seg inn i bygningen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet søndag kveld.

Politiet ønsker ikke å si hva slags våpen som ble brukt, men sier mandagens obduksjon kan gi svar på dette.

Kjente hverandre Dagbladet snakket søndag kveld med flere naboer til samboerparet som ikke hadde oppfattet noe mistenkelig i forkant av angrepet. Ifølge politiet skal gjerningsmannen ha kastet fra seg den blonde kvinneparykken og leopardjakka han hadde på seg under gjeringsøyeblikket, i en skråning nedenfor boligblokkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer