- Drapsmannen stakk av i hvit bil

Egil Tostrup Bråten (23) ble trolig et tilfeldig offer for en rovmorder. Drapsmannen stakk trolig av med 23-åringens lommebok og hoppet inn i en bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiets hovedteori er at Egil Tostrup Bråten ble et tilfeldig offer. Minutter etter at 23-åringen ble sett av en kamerat, og da han var på vei inn i hybelhuset der han bodde, ble han overfalt av en eller flere personer som etterpå trolig stakk av i en bil.

- En kjernekar

Så langt i etterforskningen har politiet ikke noe motiv for knivdrapet.

- Vitner beskriver ham som en ordentlig kjernekar. Vi har så langt ikke funnet noe som kan forklare den tragiske hendelsen, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Siste sikre observasjon av Bråten ble gjort noen minutter etter klokka 00.30 natt til mandag. Han ble da observert av en kamerat på vei inn i Nordahl Bruns gate i Oslo sentrum. Minutter seinere ble 23-åringen funnet liggende i en blodpøl utenfor inngangen til hybelhuset der han bodde.

Etterlyser hvit bil

Foreløpig vet ikke politiet hva som skjedde de dramatiske minuttene utenfor inngangen til Bygdelagets hybelhus. Hovedteorien er at 23-åringen kom spaserende ned gata, da han ble stoppet og overfalt.

{#kule}Bråten ble stukket i brystet med kniv. Politiet utelukker ikke at det er flere drapsmenn. Flere vitner forteller til Dagbladet at de hørte krangling like etter klokka 00.30 natt til mandag. Bråten hadde vært på kino og deretter hos noen venner før han gikk hjem. Vennene sier at 23-åringen hadde med seg lommebok på kinoen. Lommeboka er nå borte. Politiet har dermed grunn til å tro at Bråten også ble ranet.

- Vi utelukker naturligvis ikke at det kan være et ransmotiv, sier politiavdelingssjef Abrahamsen.

Trolig har 23-åringen greid å bevege seg noen meter etter at han ble knivstukket.

{#kule}Etter å ha stukket ned Bråten, og sannsynligvis tatt lommeboka, har en eller flere drapsmenn trolig hoppet inn i en bil og stukket fra stedet. Personer som bor i området, sier til Dagbladet at de hørte kraftige hvin i bildekk. Et vitne har også sett en hvit bil i stor fart i Nordahl Bruns gate ved åstedet. Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med den eller de som kjørte denne bilen.

Ingen fulgte etter

Dagbladet får bekreftet at ingen vitner har sett noen følge etter Bråten på vei hjem fra vennenes leilighet.

- Det er ingen som helst opplysninger som skulle tilsi at han skulle bli overfalt der og da. Det gjør at vi ser svært alvorlig på denne hendelsen. Mye tyder på at han ble et tilfeldig offer, sier Abrahamsen til Dagbladet.

SAVNET: Ved åstedet i Nordahl Bruns gate i Oslo ligger det blomster og en siste hilsen til Leeds-supporteren Egil Tostrup Bråten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer