DESPERAT: Drapsmannen Raoul Thomas Moat blir her filmet av overvåkningskameraer da han går inn i en butikk 2. juli. Hundrevis av britiske politimenn har jaktet på mannen som var på rømmen i syv dager etter at han skjøt tre personer. Foto: Scanpix.
DESPERAT: Drapsmannen Raoul Thomas Moat blir her filmet av overvåkningskameraer da han går inn i en butikk 2. juli. Hundrevis av britiske politimenn har jaktet på mannen som var på rømmen i syv dager etter at han skjøt tre personer. Foto: Scanpix.Vis mer

Drapsmannens lillebror: - En moderne, offentlig henrettelse

Angus Moat fulgte sjokkert med fra sofaen hjemme da broren tok livet sitt på TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Lillebroren til drapsmannen Raoul Moat har i et intervju med Sky News fortalt om forferdelsen og hjelpesløsheten han følte da han så sin bror dø på TV.

Angus Moat sier han fulgte med på TV-sendingene av dramaet hjemme i stua med stor mistro.

- Jeg tror jeg mest sannsynlig er den eneste personen i Storbritannia som har sett broren min dø på TV, noe som helt åpenbart er forferdelig, sier han.

- Jeg følte meg totalt hjelpesløs. Det skjer på TV-skjermen foran meg og jeg er ikke der, sier Angus Moat som også beskriver seansen som en moderne, offentlig henrettelse av lillebroren.

Drepte ekskjæresten 37-årige Raoul Moat ble 2. juli løslatt fra fengsel i England, etter å ha sonet en voldsdom.

Dagen etter oppsøkte han ekskjæresten Samantha Stobbart og skjøt henne gjennom et vindu. Hun ble truffet i magen.

Stobbarts nye kjæreste forsøkte å flykte, men ble skutt og drept 50 meter fra huset.

PÅ RØMMEN: Blomster er lagt ned utenfor Raoul Moats hjem. Drapsmannen tok sitt eget liv lørdag, etter å ha vært på rømmen fra politiet en uke. Foto: Scott Heppell/Ap Photo
PÅ RØMMEN: Blomster er lagt ned utenfor Raoul Moats hjem. Drapsmannen tok sitt eget liv lørdag, etter å ha vært på rømmen fra politiet en uke. Foto: Scott Heppell/Ap Photo Vis mer

Moats skjøt også en politimann i ansiktet.    

Etter å ha vært på rømmen i syv døgn ble han omringet av politiet ved en elv i byen Rothbury. Etter mange timer med forsøk på forhandlinger, valgte han til slutt å ta sitt eget liv.

Skyldte på politiet Moat skal ha lagt all skyld for sin personlige elendighet over på politiet.

På facebook har drapsmannen tidligre skrevet følgende melding: 

«Mistet jobben. Barnevernet tok barna. Kommer til å miste huset, og har mistet kjæresten jeg har vært sammen med i seks år til en politimann. Som om ikke de har ødelagt livet mitt nok som det er.» 

DESPERAT: Raoul Moat ga politiet skylda for alle sine problemer i livet. Foto: Politiet
DESPERAT: Raoul Moat ga politiet skylda for alle sine problemer i livet. Foto: Politiet Vis mer