Drapsmenn trues på livet

De to engelske guttene som drepte toåringen James Bulger i 1993, skal løslates. Guttene frykter for sine liv, og nå ber faren til James Bulger om at drapsmennene får være i fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jon Venables (18) og Robert Thomson (18) var bare 10 år gamle da de begikk et av Storbritannias mest omtalte drap: Toråringen James Bulger ble bortført fra et kjøpesenter og tatt med til en jernbanelinje der han ble mishandlet og drept.

Saken vakte sterke følelser i England, og mange mente at de to småguttene burde dømmes som voksne. Det var nærmest lynsjestemning da guttene ble brakt for retten.

Engelsk rett har bestemt at de to drapsmennene skal prøveløslates. Guttene har fått ny identitet, og pressen har forbud mot å avsløre identiteten deres fordi de da kan være i livsfare. Det er også laget falske livshistorier for dem, slik at de har en troverdig historie å fortelle om livene sine så langt.

Pressen har også forbud mot å offentliggjøre hvor de to oppholder seg.

Tror sønnen blir drept

Guttene blir sannsynligvis løslatt allerede denne uka.

Men lynsjestemningen er fremdeles så opphetet at moren til en av guttene tror at sønnen blir drept i løpet av fire uker.

I går gikk faren til den drepte James Bulger ut i mediene og ba om at hatkampanjen må stoppe. Ralph Bulger sa via sin advokat at folk må være tilbakeholdne og ta seg tid til ettertanke.

Også innenriksminister David Blunkett ber folk om å puste dypt inn.

- Jeg forstår at folk har sterke følelser, men ingenting kan bringe James tilbake, sa Blunkett.

- Jeg tror vi må se på dette slik vi ville ha gjort hvis det skjedde i et annet land. Vi er ikke i midvesten i 1850, vi er i Storbritannia i det 21. århundre, og vi vil gjøre ting effektivt og sivilisert.

Drapsmennene har forbud mot å kontakte hverandre eller medlemmer av Bulger-familien, skriver The Herald.

LØSLATES: Jon Venables og Robert Thomson slippes snart ut av de lukkede anstaltene de har vært på i åtte år. Men engelskmennene nekter å tilgi barnedrapsmennene. Myndighetene og foreldrene frykter at de blir drept.