BLE LØSLATT: Drapsmennene Joseph Jenkins og Charles Walker klarte å komme seg ut av fengsel ved hjelp av falske dokumenter. Foto:  EPA/Politiet/NTB Scanpix
BLE LØSLATT: Drapsmennene Joseph Jenkins og Charles Walker klarte å komme seg ut av fengsel ved hjelp av falske dokumenter. Foto: EPA/Politiet/NTB ScanpixVis mer

Drapsmennene Joseph og Charles sonet livstidsdom, men ble løslatt da de viste fram falske dokumenter

Klarte å lure fengselsvesenet i Florida. Nå viser det seg at minst fire andre har forsøkt det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to drapsmennene Joseph Jenkins og Charles Walker ble løslatt henholdsvis 27. september og 8. oktober i år, etter at de viste fram falske løslatelsespapirer, melder Orlando Sentinel.

Begge to sonet livstidsdommer ved Franklin Correctional Institution i Florida.

Seks tilfeller De to ble imidlertid pågrepet i Panama City lørdag etter at det ble kjent at de hadde klart å lure seg ut. De hadde til og med opprettholdt skalkeskjulet ved å melde seg som tidligere lovbrytere.

Saken har sjokkert den amerikanske delstaten, og justismyndighetene har gått i gang med en granskning for å undersøke om det finnes flere tilfeller. Så langt har det kommet fram at minst fire andre har prøvd å bli løslatt ved hjelp av falske papirer.

Navnet til dommeren Belvin Perry var brukt på papirene til Jenkins og Walker. Han mener det er svært sannsynlig at fangene har fått hjelp.

- Jeg mener det er veldig sannsynlig at de fikk hjelp. Det er usannsynlig at fangene fikk tilgang til disse dokumentene på egen hånd, sier Perry til Orlando Sentinel.

- En klar trussel Avisa skriver at papirene var svært like genuine løslatelsespapirer, og inneholdt også flere andre forfalskede signaturer - blant annet til Perry og en annen dommer, i tillegg til Statsadvokatembedet i delstaten.

- Det er nå klart at bruk av forfalskede rettsdokumenter for å bli løslatt er en klar trussel, sier statsadvokat Jeff Ashton i en uttalelse.

Politiet jobber nå med å finne ut hvem som kan ha hjulpet Jenkins og Walker. Politiet opplyser at de to fangene ikke samarbeider med politiet og har skaffet seg advokater.