Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsmennenes redning

Uten den høye medisinske beredskapen i Oslo ville drapstallene sett annerledes ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifjor viste politiets statistikk over antall anmeldte drap i Oslo en økning på seks drap. Fem mennesker ble drept i Oslo i 2000, mens 11 mennesker ble anmeldt drept i fjor. Etter etterforskningen vil det endelige tallet på drepte i 2001 ende på 8. Likevel mener Oslopolitiets ordenssjef Roy Henry Nilsen at antall drap ville vært høyere dersom ikke den medisinske beredskapen hadde vært så høy.

- Den medisinske beredskapen i Oslo er veldig høy. Uten en så høy beredskap ville mange av de grove legemsbeskadigelsene i Oslo ha endt med døden, sier Nilsen til Dagbladet.no.

I 2001 ble 10 grove legemsbeskadigelser anmeldt i Oslo.

- Jeg vet ikke mer enn at vi har en veldig god beredskap på Ullevål. Kanskje landets beste. Dette er nok stedet man ønsker seg hvis det skulle skje en ulykke, sier informasjonskonsulent Alf Bøhler ved Ullevål universitetssykehus til Dagbladet.no.

- Hvis man først kommer hit har man en god sjanse for å overleve.

Takknemlig: Ordenspolitisjef Roy Henry Nilsen mener den høye medisinske beredskapen i Oslo fører til at vi får færre drapsmenn.
Hele Norges coronakart