Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsmistenkt (18) tatt på rømmen

Med datteren (14) til ekteparet han drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidlig søndag morgen fikk politiet i Lititz i Pennsylvania i USA, melding om dobbeltdrapet. Storesøsteren på 15 og lillebror på ni forklarte at 18-åringen David G. Ludwig hadde tatt seg inn i huset og skutt foreldrene Michael og Cathryn Borden.

Og så hadde han forsvunnet med den 14 år gamle datteren Kara Beth Borden.

I ettermiddag norsk tid ble 18-åringen pågrepet i Indiana, melder CNN. Sammen med ham var også 14 år gamle Kara. Politiet tror de to er kjærester.

- Politiet i Indiana har fortalt oss at de har det bra, og at begge nå er i politiets varetekt, sier Richard Garipoli i politiet i tettstedet Warwick, som etterforsker doppeltdrapet.

CNN forteller at de direktesendte bildene fra Indianapolis viste at en mann, som trolig er Ludwig, bli på satt håndjern og plassert i en sivil politibil. Den 14 år gamle jenta Kara, ble plassert i forsetet til en uniformert politibil.

En rød Volkswagen Jetta sto krasjet inn i et tre like ved, og det er trolig denne bilen som ble brukt under flukten. Ludwigs foreldre eier en 1989-modell Jetta. Det unge paret skal ha forsøkt å stikke av fra politiet da de mistet kontrollen over bilen.

Startet med en krangel

Dramaet startet søndag morgen etter at Kara Beth Borden ikke hadde vært hjemme hele natta. Da hun kom hjem til foreldrenes hus startet krangelen.

TATT:  Her ender flukten til David G. Ludwig. Halvannet døgn etter skytedramaet kjører han inn i et tre med politiet jagende bak seg. Foto: SCANPIX/REUTERS
TATT: Her ender flukten til David G. Ludwig. Halvannet døgn etter skytedramaet kjører han inn i et tre med politiet jagende bak seg. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Storesøster Kaitlin (15) har forklart politiet at faren Michael har kalt 18-åringen tilbake til huset for en forklaring på hvorfor deres 14 år gamle datter var holdt ute hele natta.

Kaitlin ble vitne til at faren ble skutt og drept med ett skudd i hodet. Hun gjemte seg så på badet hvor hun hørte skuddet som drepte moren.

Så skal han ha ropt på Kara Beth, og de to forsvant.

Politiet har siktet 18 år gamle David G. Ludwig for to drap og kidnapping, men det er foreløpig uklart om hun ble med ham frivillig eller om hun ble truet med. Det var lillebror David på ni år som fikk varslet politiet. Han løp over til naboene som fikk ringt nødnummeret.

ETTERLYST: 18-åringen David G. Ludwig ble etterlyst, mistenkt for drap og kidnapping.
KIDNAPPET?: Det er fremdeles uklart om 14-åringen Kara Beth Borden ble med kjæresten frivillig eller ikke.
DREPTE HENNES MOR OG FAR: Kara Beths storesøster har forklart politiet at hun var vitne til at David G. Ludwig skjønt ned og drepte hennes far. Foto: SCANPIX/REUTERS
KJÆRESTE MED KARA BETH: David G. Ludwig skal ha hatt et forhold til 14-år gamle Kara Beth Borden, og lørdag kveld kom hun ikke hjem. Da hun kom hjem søndag morgen startet dramaet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!