Drapsmistenkt avhørt av politiet

SKIEN (Dagbladet.no): I kveld satt 42-åringen i politiavhør, siktet for å ha skutt en mann i hodet søndag morgen. Han møtte selv opp hos politiet i 19-tida etter å ha blitt jaget av væpna politistyrker hele dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ikke fått tilbakemelding fra de som utfører avhøret, sier politiinspektør Kjell Ove Ljosåk til Dagbladet.no.

42-åringen er siktet for forsettlig drap. Han oppsøkte selv politihuset etter å ha snakket med politiet på telefon i ettermiddag.

- Han virket fattet da han troppet opp hos oss, sier politiinspektør Ljosåk.

Hans 35-årige samboer som også var etterlyst, er fortsatt på frifot. Politiet regner med at hun vil melde seg med det første, og ønsker ikke å gå ut med navn og bilde på henne. Hun er ikke mistenkt for å ha medvirket til drapet.

- Vi tror drapet med utført med vilje, men vi har ingen holdepunkter for å tro at det var planlagt, sier Ljosåk.

Like før klokka 07 i dag tidlig kom en mann kjørende til Sykehuset Telemark i Skien med kameraten som var skutt i hodet. 31-åringen døde like før klokka 15. Kameraten som fraktet ham til sykehuset har sittet i avhør i dag, og har forklart at den var den etterlyste 42-åringen som avfyrte skuddet på et småbruk i Helgen i Nome i Telemark - to mil utenfor Skien. Dette er bopelen til det ettersøkte paret. Både 42-åringen og drapsofferet er kjenninger av politiet.

- Vi kjenner ikke til noe klart motiv. Så langt vet vi ikke om det har vært rus med i bildet, men det virker ikke som om det har vært fest på stedet, sier politiinspektør Ljosåk.

Politiet aksjonerte mot småbruket og andre steder hvor de trodde 42-åringen kunne oppholde seg.

42-åringen knivdrepte i 1988 faren sin i en hytte i Skiensområdet. Han meldte seg selv for politiet etter drapet. Politiet anser ham som farlig. Etter at han slapp ut fra fengselet har han vært i gjentatt klammeri med loven.

  • For tiden etterforskes han for grovt heleri, og politiet har også narko- og vinningssaker på ham - samt flere beslag av ulovlige våpen. Politikilder sier til Dagbladet.no at folk i bygda har vært oppbrakt over at 42-åringen har fått gå fri så lenge.
<B>JAKTET PÅ DRAPSMANN: Ingen var hjemme da politiet aksjonerte mot småbruket i Nome.
OPPGITTE FOLK I BYGDA: Politikilder forteller at folk har vært oppgitt over at 42-åringen ikke er blitt pågrepet tidligere - på tross av hans mange uoppgjorte saker med politiet.