Drapsmistenkt ba om hjelp

Natt til søndag kjørte 22-åringen en stjålet varebil mot kjøreretningen på E6. Han kolliderte med en 26 år gammel nybakt mor som døde i sammenstøtet. I går ringte han Landsforeningen Rettferd for Taperne og ba om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen tok kontakt med generalsekretær Ola Ødegaard i Landsforeningen Rettferd for Taperne i går klokka 19.15. De snakket på telefonen i en halvtime, og Ødegaard var også i kontakt med moren til mannens bestekamerat.

- Han ropte flere ganger om hjelp. Han var nokså utenfor og langt nede, sier Ødegaard til Dagbladet :på nettet.

- Mannen sier han ikke var klar over hva han hadde gjort. Han skal ha vært i sjokk, og husket ingenting før han hørte om ulykken på radio og leste om den i aviser.

- Vi ba ham fremdeles holde seg skjult, men gjorde det klart at vi ville kontakte politiet.

Det ble avtalt at 22-åringen skulle møte Ola Ødegaard på advokat Unni Byrøs kontor i Oslo klokka 10 i formiddag. Ødegaard skulle vurdere 22-åringens oppvekstvilkår, mens advokat Byrø skulle oppnevnes som forsvarer. Men klokka 11 hadde han ennå ikke dukket opp.

Ved 12-tida fikk Ødegaard kontakt med kjæresten til 22-åringen.

- Vi håper å få til et møte i løpet av ettermiddagen.

22-åringen bor på et hospits på Oslo nord. Han skjuler seg nå et sted i utkanten av Oslo. Ifølge Ødegaard har mannen sittet fengslet flere ganger for narkotikaforbrytelser.

Det er første gang Landsforeningen Rettferd for Taperne blir koblet inn i en slik sak.

22-åringen er foreløpig siktet for bildrap.