I LYKKELIG DAGER:  Anni Dewani ble skutt og drept på bryllupsreise i Sør-Afrika, I dag har ektemannen Shrien Dewani meldt seg for politiet i England etter ny mistanke om at det var han som bestilte drapet. Foto: Privat.
I LYKKELIG DAGER: Anni Dewani ble skutt og drept på bryllupsreise i Sør-Afrika, I dag har ektemannen Shrien Dewani meldt seg for politiet i England etter ny mistanke om at det var han som bestilte drapet. Foto: Privat. Vis mer

Drapsmistenkt ektemann meldte seg for politiet

- Shrien Dewani uskyldig i drapet på kona Anni, sier familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klikk for innhold
(Dagbladet): Ektemannen til svenske Anni Dewani (28) som ble drept på bryllupsreise i Sør-Afrika i november, har nå meldt seg for politiet i hjembyen Bristol i England, melder Sky News.

Shrien Dewani (30) blir framstilt for varetektsfengsling  seinere i dag etter påstand fra en drapsdømt drosjesjåfør om at det var ektemannen som bestilte drapet.

Det er sørafrikansk politi som har begjært ektemannen pågrepet.  Han er foreløpig mistenkt for medvirkning for til drapet, men familien gikk ut med en støtteerklæring samtidig som han meldte seg på politihuset i bristol.

- Latterlige beskyldninger -  Beskyldningene er latterlige, Shrien er helt uskyldig, slår familien fast.

Det nygifte svensk-britiske paret var passasjerer i en drosje som ble overfalt av to menn i Cape Town 13. november.  Ektemannen ble kastet ut av drosjen og kona skutt og drept.

Drosjesjåføren er allerede dømt for drapet, og før straffeutmålingen satte han fram påstand i retten om at det var Shrien Dewani som hadde bestilt og iscenesatt drapet for 15 000 rand (om lag 13 000 norske kroner).

Dermed har politiet i Sør-Afrika gjenopptatt etterforskningen av drapssaken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer