Drapsmistenkt fange pågrepet

Ble funnet i Asker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapsmistenkte fangen som rømte fra Sem fengsel i Tønsberg, ble onsdag ettermiddag pågrepet i Asker.

Store politistyrker jaktet på den 27-årige rømlingen gjennom dagen. Dette arbeidet ledet dem til en adresse i Asker, hvor mannen ble pågrepet uten dramatikk, opplyser Vestfold politidistrikt.

Den litauiske statsborgeren var i norsk varetekt for bruk av falskt pass og ulovlig innreise. Han er mistenkt for drap og medvirkning til drap i hjemlandet og ble betegnet som potensielt farlig etter rømmingen.

Ved hjelp av en baufil eller skjæretråd skal litaueren ha skåret over et fengselsgitter i cellen sin i første etasje. Deretter klatret han opp på et tak og forsvant over fengselsveggen. Flukten skjedde i perioden mellom innlåsning klokken 20 tirsdag og morgenrunden klokken 7.30.

Det er ingen ytre sperringer på utsiden av Sem fengsel som kan hindre slike fluktforsøk.

- Hadde vi hatt en annen ytre sikkerhet ved fengselet, kunne det vært unngått, sier fengselsleder Alf Bjarne Olsen.

Det antas at 27-åringen tilhører et kriminelt nettverk i hjemlandet, og politiet kan ikke utelukke at han hadde hjelp av folk utenfor murene i forbindelse fra flukten.

NTB

PÅGREPET: Den litauiske angen som rømte fra Sem fengsel i Tønsberg, ble onsdag ettermiddag pågrepet i Asker. Foto: POLITIET/SCANPIX
PÅGREPET: Den litauiske angen som rømte fra Sem fengsel i Tønsberg, ble onsdag ettermiddag pågrepet i Asker. Foto: POLITIET/SCANPIX Vis mer