Drapsmistenkt i gisseldrama

Joseph Palczynski, som er mistenkt for å ha drept fire personer i USA i forrige uke, har barrikadert seg i en leilighet som tilhører ekskjærestens familie. Han har tatt minst tre gisler, deriblant en 12 år gammel gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gisseldramaet utspiller seg i Baltimore i staten Maryland i USA. Politiet frykter at moren, stefaren og den 12 år gamle broren til våpendesperadoens ekskjæreste, er tatt som gisler.

- Vi er i kontakt med Palczynski, og prøver å komme fram til en udramatisk løsning, sier politiet i Baltimore til APBnews.

Palczynski (31) skal ha brutt seg inn i en annen leilighet i går. Der skal han ha stjålet flere våpen.

Ifølge Washington Post skal Palczynski ha en pistol og to semi-automatiske våpen.

- Jeg kom hjem fra grønnsaksbutikken og hørte en mengde skudd. Politiet fortalte meg at Palczynski skal ha prøvd å skyte seg vei inn i huset, sier Sonny Collins, som er ekskjærestens fetter.

Kausjon

Opptakten til gisseldramaet begynte allerede 4. mars. Palczynski ble arrestert, siktet for å ha slått ekskjæresten. Han ble sluppet fri neste dag, mot en kausjon på 63 000 kroner. Dagen etter skal en nabo ha kjøpt et haglegevær til ham.

Fire dager seinere skal Palczynski ha kidnappet ekskjæresten Tracy Whitehead. Under kidnappingen skal han ha skutt og drept George og Gloria Shenk, som Whitehead oppholdt seg hos. Utenfor huset skal han også ha drept David Meyers, en nabo som prøvde å hjelpe Whitehead. Seinere ble også Jennifer McDonel drept, da Palczynski prøvde å kapre en bil, og en to år gammel gutt ble skadd.

Whitehead greide å rømme neste dag.

- Overgi deg

Palczynskis venn og advokat, David Henninger har stått fram på tv med følgende oppfordring til sin klient:

«Joe - Joe, dette er Dave. Joe, hør her. Jeg er her for deg, Joe. Joe, jeg skal sørge for at du får hjelp. Men jeg er avhengig av at du kommer ut. Du er nødt til å komme ut. Jeg er avhengig av at du slipper gislene og kommer ut så raskt som mulig. Hvis du kan komme ut med en gang, er jeg her for deg. Jeg venter på deg på utsiden, Joe. Kom ut nå, jeg skal være her for deg.»

Også ekskjæresten har bedt Palczynski overgi seg. Hun har skrevet et åpent brev:

«Hvis du virkelig elsker meg, vis det ved å overgi deg. Vær så snill og gjør det for meg. Jeg vet at det bor mye godt i deg, så la oss avslutte dette. Jeg vet at du kan gjøre det!!», skrev hun og signerte brevet med et hjerte.

Palczynski har også tidligere vært i politiets søkelys. I 1992 jaktet politiet på ham i 16 timer, etter at en tidligere kjæreste anmeldte ham for vold. Politiet pågrep Palczynski etter å ha bombardert huset der han oppholdt seg med tåregass.

SJEKKER: En politimann fra Maryland kontrollerer våpenet sitt, godt skjermet bak den armerte politibilen.