Drapsmistenkt kvinne (31) pågrepet i Tyskland

Mistenkt for å ha drept to småbarn i Arboga i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En tysk kvinne (31) er igjen pågrepet, mistenkt for drapet på to barn i Arboga i Sverige. Hun ble pågrepet klokka 13 i Tyskland i dag, skriver Expressen.se.

- Hun ble pågrepet i Hannover-regionen. Sent i går kveld fikk vi en ny arrestordre, opplyser Thomas Klinge, pressetalsmann for påtalemyndigheten i Hannover, til den svenske avisa.

Den 31 år gamle kvinnen måtte løslates etter at politiet i Sverige gjorde en feil med arrestordren. Sent i går kveld ble det imidlertid sendt ut en ny europeisk arrestordre.

- Har nye bevis

Kvinnen er mistenkt for å ha knivstukket en 23 år gammel kvinne og hennes to barn på to og fire år. Begge barna døde av skadene. Moren ble alvorlig skadet, men rapporteres å være på bedringens vei.

Politiet har avhørt flere vitner den siste tida, noe som førte til at kvinnen kunne pågripes.

- Det sier seg selv at bevisene mot henne er styrket, ettersom vi har forhøyet graden av mistanke. Jeg kan ikke gå inn på hva slags beviser det er snakk omm, opplyser politiadvokat Anders Jakobsson til det svenske nyhetsbyrået TT.

Politiet har også forsøkt å forhøre 31-åringen igjen. Hun vil imidlertid fremdeles ikke si noe, og oppholdes fremdeles på en politistasjon i Hannover.

TO SMÅBARN DREPT: I dette huset i Arboga i Sverige ble to småbarn og moren deres (23) knivstukket. De to barna døde av skadene. Foto: ROBBAN ANDERSSON/EXPRESSEN
TO SMÅBARN DREPT: I dette huset i Arboga i Sverige ble to småbarn og moren deres (23) knivstukket. De to barna døde av skadene. Foto: ROBBAN ANDERSSON/EXPRESSEN Vis mer

- Forfulgte kvinnens samboer

Samboeren til den skadde 23 år gamle kvinnen mener at den tyske 31-åringen kan ha forfulgt ham i ett år.

Han traff kvinnen på Kreta i 2006, men etter en del brevveksling gjorde han det klart for henne at han ikke ville ha mer kontakt i 2007. Senere samme år flyttet 31-åringen til Sverige, angivelig for å studere, men mye tyder på at hun flyttet for å komme nærmere 28-åringen.

Nå skal arrestordren prøves formelt i Tyskland, men ifølge svensk politi vil dette trolig gå bra. Senere skal det avgjøres om kvinnen skal utleveres til Sverige, eller om tyske myndigheter tar seg av saken.

PÅGREPET IGJEN: Mistanken mot den 31 år gamle kvinnen er større, opplyser svensk politi.