Drapsmistenkt nordmann hevder kjæresten falt ned trappa

Politiet fant likdeler i søppelbøtte hjemme hos mannen i Thailand. Selv hevder han dødsfallet var en ulykke, og at han skjulte liket i panikk.

- TILSTÅR: Nordmannen har sittet i politiarresten i Chalong siden han ble pågrepet i går. Foto: LARS GÖRAN DIKANDER
- TILSTÅR: Nordmannen har sittet i politiarresten i Chalong siden han ble pågrepet i går. Foto: LARS GÖRAN DIKANDERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den Thailand-bosatte nordmannen som er mistenkt for å ha drept og partert sin tidligere kjæreste, innrømmer ifølge thailandske medier å ha vært involvert i dødsfallet.

Etter først å ha nektet all kjennskap til likfunnet skal nordmannen nå ha forklart at kvinnen falt ned trappa under en opphetet krangel. Da han sjekket pulsen hennes og forsto at hun var død, skjulte han liket i panikk, forteller han til politiet.

Det er politiet i Chalong på Phuket som opplyser dette til de lokale mediene. Overfor Dagbladet har politiet foreløpig bare bekreftet at mannen er siktet for våpenlovbrudd, og at han etterforskes for drapet.

Nordmannen har sittet i politiarresten i byen siden han i går ble pågrepet i en razzia som sysselsatte 30 politifolk.

Kuttet i to Under razziaen fant politiet legemsdeler i ei søppelbøtte på et av den velbeslåtte mannens åtte baderom. En rask rettsmedisinsk undersøkelse konkluderte med at levningene stammer fra et menneske.

Mannen i 40-åra har ifølge lokal presse fortalt at han la den ene halvparten av liket i en plastpose som han oppbevarte på badet i underetasjen.

Politiet arbeider nå med å fastslå den dødes identitet, samt finne resten av levningene.

Stort press Den tidligere kjæresten i 30-åra har vært savnet siden juli 2009, og forsvinningen har vært blant de mest omtalte politisakene i Phuket-området. Familien har lagt stort press på politiet for å få en oppklaring.

I tillegg til likrestene fant politiet under razziaen også en rekke eiendeler som tilhører den forsvunnede kvinnen - blant annet ei veske som inneholdt ID- og kredittkort, en mobiltelefon og ei klokke.

Nordmannen har fram til nå formelt bare vært siktet for ulovlig våpenbesittelse, på grunnlag av at politiet under razziaen fant en pistol registrert på hans tidligere kjæreste.

VELSTÅENDE: Nordmannens hus i Kata på Phuket har ifølge thailandske medier sju soverom og åtte bad. Han beskrives som svært velstående. Foto: LARS GÖRAN DIKANDER
VELSTÅENDE: Nordmannens hus i Kata på Phuket har ifølge thailandske medier sju soverom og åtte bad. Han beskrives som svært velstående. Foto: LARS GÖRAN DIKANDER Vis mer

I innledende avhør benektet den siktede nordmannen ethvert kjennskap til likdelene i underetasjen, og fortalte at han ikke har besøkt det aktuelle badet på seks måneder.

- Stormfullt forhold Lokale thailandske medier skriver at forholdet mellom nordmannen og den thailandske kjæresten var stormfullt; før forsvinningen hadde de bodd sammen i seks år, men hun forlot ham til fordel for en politimann hun i hemmelighet hadde giftet seg med et år tidligere.

Ekteskapet holdt imidlertid ikke, og kvinnen i 30-åra flyttet ut fra politimannen to måneder før hun forsvant.

Utenriksdepartementet var i 11.20-tida ikke orientert om saken av thailandske myndigheter, opplyste pressevakt Frode Andersen til Dagbladet.

Den siktede nordmannen er fra det sentrale Østland, men utvandret til Thailand omtrent da han møtte den tidligere kjæresten. Han beskrives i thailandske medier som svært velstående og har ikke noe kriminelt rulleblad i Norge.

FRYKTES DREPT: Nordmannens tidligere kjæreste i 30-åra har vært savnet siden juli 2009. Ifølge thailandske medier hadde hun og mannen i 40-åra et stormfullt forhold. Faksimile: KVINNENS ID-KORT
FRYKTES DREPT: Nordmannens tidligere kjæreste i 30-åra har vært savnet siden juli 2009. Ifølge thailandske medier hadde hun og mannen i 40-åra et stormfullt forhold. Faksimile: KVINNENS ID-KORT Vis mer