Drapsmistenkt på rømmen

Kom seg ut i Tønsberg. Blir betegnet som farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Eimantan Masevicius rømte natt til i dag fra Sem fengsel i Tønsberg. Mannen er varetektsfengslet, mistenkt for drap i Litauen og blir betegnet som farlig.

23-åringen vært etterlyst siden en 21-åring ble likvidert i et brutalt gjengoppgjør 5. januar i fjor i Litauen.

Maner til forsiktighet

Politiet fikk melding om flukten klokken 8.20 etter at fengselet oppdaget at han manglet på morgenrunden halv åtte i morges. I går kveld klokka 20 var fangen på plass.

Ifølge VG kom fangen seg ut via vinduet på cellen hvor han har klart å fjerne glasset og kutte gitteret, før han klatret ut i friheten.

- Vi jobber på spreng med å finne ham. Vi har valgt å betegne han som farlig utfra opplysninger fra litauisk politi. Det er omstendigheter rundt drapet han skal ha begått der som gjør at vi maner til forsiktighet, sier politiadvokat Kjell Johan Abrahamsen til Dagbladet.no.

Det er satt opp veisperring på E 18 og politimesteren i Vestfold har gitt bevæpningsordre.

Var utvist fra Norge

ETTERLYST: Politiet ber folk som observerer 23 år gamle Eimantan Masevicius å være forsiktige og kontakte politiet. Foto: Politiet
ETTERLYST: Politiet ber folk som observerer 23 år gamle Eimantan Masevicius å være forsiktige og kontakte politiet. Foto: Politiet Vis mer

Eimantan Masevicius er 187 centimeter høy, slank, veltrent og har kort svart hår og flerfargede øyne. Han er iført blå jeans og rød T-skjorte, opplyser politiet.

- Han satt varetektsfengslet i påvente av å dømme for et par straffbare forhold begått her i Norge. Han er siktet for å ha falsk pass og for å ha reist inn i Norge selv om han var utvist, sier politiadvokat Kjell Johan Abrahamsen til Dagbladet.no.

Politiet opplyser at mye taler for at den varetektsinnsatte har tatt seg ut av fengselet i retning Semsbyveien, og derifra tatt seg videre.