Drapsmistenkt vil ikke prate med politiet

Politiet får ikke avhøre Kristin Kirkemo igjen. Avhørsnekten var det verste som kunne skje politiet nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkemo bestemte seg etter samråd med sin forsvarer Tor Kjærvik.

Tilbakeslag

Politiet har avhørt Kristin Kirkemo sju ganger siden hun ble arrestert. Forklaringene hennes er politiets sterkeste kort mot Per Kristian og Veronica Orderud.

Derfor er det et stort tilbakeslag for politietterforskerne at hun sier nei til nye avhør. Politiet frykter også smitteeffekten. Kristin Kirkemos avhørsnekt kan få flere av de andre siktede til å si nei til nye avhør.

Har fortalt alt

I går ettermiddag hadde Tor Kjærvik et møte med sin klient i Drammen kretsfengsel, der 26-åringen sitter varetektsfengslet med brev- og besøkskontroll.

Politiet har bedt om et nytt avhør med Kristin Kirkemo på torsdag. I går kveld ringte Tor Kjærvik til etterforskningsledelsen på Sørumsand og fortalte at det er helt uaktuelt.

- Min klient har forklart seg om alt hun vet om denne saken. Hun har sittet i avhør i timevis. Hun sier til meg at hun ikke har noe mer å fortelle, og at nye avhør derfor ikke har noen hensikt, sier Tor Kjærvik til Dagbladet.

Hun tok avgjørelsen

Han sier at det var Kristin Kirkemo som tok avgjørelsen om avhørsnekten.

- Jeg har gitt henne råd, men ønsker ikke å si hva jeg rådet henne til, sier Kjærvik.

- Er ikke du redd for at hennes nei til nye avhør skal bli brukt mot henne i retten seinere?

- Det kan selvfølgelig medføre at varetektstida blir forlenget. Men jeg vil understreke at hun benytter seg av en rettighet som hun har etter loven. Hun har vært velvillig overfor politiet helt til nå, og svart på alt de har spurt om, sier Kjærvik.

Han regner med at tida i varetekt vil bli enda verre for Kristin Kirkemo når hun nå ikke vil stille opp til politiavhør.

Politiavhørene skjer på politihuset i Drammen, og innebærer et avbrekk fra rutinene i fengselet. Det betyr at dagene i varetekt går fortere.

Arrestasjoner i Molde

Advokat Tor Kjærvik avviser at avhørsnekten har noen sammenheng med arrestasjonene i Molde torsdag og i helga. Da ble tre menn i 20-årene pågrepet og siktet for heleri av to våpen som Kristin Kirkemo kjøpte i Molde.

- To av de tre som ble pågrepet skal ha bekreftet hennes forklaring om våpenhandelen. Det styrker troverdigheten hennes ytterligere, sier Tor Kjærvik. Han påpeker at både forhørsretten og lagmannsretten har trodd på forklaringene Kristin Kirkemo har gitt om at hun skaffet Per Kristian Orderud to pistoler av kaliber 22, som ble overlevert på Orderud gård lille julaften.

VIL IKKE PRATE: Kristin Kirkemo mener hun har sagt nok til politiet. Nå nekter hun flere avhør.