Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsmistenkte kontaktet Staff

Tor Erling Staff har møtt begge de mistenkte for Årvoll-drapet i dag. Den ene har meldt seg, mens den andre melder seg i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokatfirmaet Staff AS tok kontakt med politiet i Oslo i ettermiddag, og opplyste at en av de drapsmistenkte i Årvoll-saken kom til å melde seg for politiet i løpet av kvelden.

- Vi fikk en telefon i ettermiddag, og har fått beskjed om at den siktede og en advokat ville møte på politihuset i løpet av kvelden, sa politiavdelingsjef Finn Abrahamsen til Dagbladet.no tidligere i kveld.

Ved 19-tida kom den drapssiktede og Tor Erling Staff til politihuset på Grønland i Oslo. De gikk inn bakveien, før Staff kom ut igjen til pressefolkene som sto og ventet.

- Ikke narko
- Han meldte seg for kontoret mitt i dag tidlig. Vi har snakket sammen i hele dag, og ut fra de samtalene vi har hatt, tyder ingenting på at dette har noe med narkotika å gjøre, sier Staff.

- Han har vært forferdelig nedbrutt, og vi måtte skaffe ham legehjelp. Vedkommende var riktig dårlig i formiddag, og ble litt roligere i løpet av dagen. Etter min vurdering har han mye angst for mange ting, sier Staff til Dagbladet.no.

Avhørene av den siktede begynner i morgen før lunsj og varer utover kvelden. Den siktede mannen har ikke vært i kontakt med Staff i anledning andre saker.

Politiet sa tidligere i dag til Dagbladet.no at de håpet den andre drapsmistenkte ville melde seg. Bare noen timer seinere, klokka 20.30, fikk politiets drapsetterforskere samtale nummer to fra Staffs kontor. Den andre mannen som er mistenkt for drapet hadde gitt beskjed om at han vil melde seg i morgen.

Konferanse

Dagbladet.no snakket med Staff igjen rett etter klokka 22 i kveld. Han bekreftet da at den andre drapsmistenkte hadde kontaktet ham i løpet av kvelden. Han ville ikke kommentere tilstanden til den andre mistenkte.

- Han tok kontakt med meg i kveld, og ønsket å melde seg. Vi har hatt en konferanse, sier Staff.

Personen som fortsatt er på frifot har tidligere vært i kontakt med advokatfullmektig Joar Berg Henjum ved Staffs kontor ved minst én annen anledning.

Ville tatt ham

- Vi hadde identiteten hans, så vi ville tatt ham før eller siden. Men nå har vi en avtale om at han kommer i løpet av morgendagen, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Det er uklart når mannen blir avhørt. Politiet vil trolig fremstille begge for varetektsfengsling på fredag.

Politiet har tidligere opplyst at den drepte og minst en av de angivelige gjerningsmennene var bekjente. De har også sagt at det kunne bli aktuelt å gå ut med identiteten på de drapsmistenkte hvis de ikke meldte seg.

FORSVARER: Tor Erling Staff forsvarer den siktede. Staff møtte pressen utenfor politihuset i kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media