Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsmotivet kan ha vært muselort

Drapssiktede Raymond Clark (24) beskrives som «kontrollfrik».

«DJEVELEN I FORKLEDNING?» ... var tittelen New York Post brukte da de publiserte bilde av Raymond Clark (24). Labteknikeren er siktet for drapet på Yale-studen Annie Le (24), og poserer her utkledd som djevelen på kostymefest. Ekskjæresten, til venstre, skal i 2003 ha rapportert til politiet har Clark tvang henne til sex.
«DJEVELEN I FORKLEDNING?» ... var tittelen New York Post brukte da de publiserte bilde av Raymond Clark (24). Labteknikeren er siktet for drapet på Yale-studen Annie Le (24), og poserer her utkledd som djevelen på kostymefest. Ekskjæresten, til venstre, skal i 2003 ha rapportert til politiet har Clark tvang henne til sex. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||NEW YORK (Dagbladet): Et foto av labratorieteknikeren Raymond Clark (24) som er siktet for drapet på Yale-studenten Annie Le (24) utkledt som djevel på en kostymefest har de siste dagene sirkulert i amerikanske medier.

«Kan han være djevelen i forkledning?» skrev avisen New York Post på sin forside torsdag.

Jenta på bildet er Clarks tidligere kjæreste fra Branford High School i Connecticut, som ifølge avisen New Haven Independent i september 2003 skal ha gått til politiet og rapportert at Clark hadde tvunget henne til å ha sex med han.

Ifølge politirapporten avisen har fått tak i, skal jenta ikke ha ønsket å anmelde Clark for forholdet. På Facebook-siden sin uttrykte jenta tirsdag at hun er i «totalt sjokk» etter at ekskjæresten ble hentet av politiet i Anne Le-saken. "Jeg føler at jeg er 16 på nytt" skriver hun. "Det bringer alt tilbake".

—Mer vold på arbeidsplassen
Politisjefen i New Haven, James Lewis har avvist at det var noen romantisk kobling mellom Clark og drapsofferet Annie Le. Ifølge ABC News sendte Clark en tekstmelding til Le, som forsket på samme labratorium, tidlig 8. september, der han angivelig ba henne møte han for å diskutere «renheten på museburene».

DREPT: Studenten Annie Le forsvant 8. september. FOTO: AP Photo/New Haven Police Dept
DREPT: Studenten Annie Le forsvant 8. september. FOTO: AP Photo/New Haven Police Dept Vis mer

Clark, som hadde ansvaret for 4000 mus og andre forsøksdyr, blir beskrevet av kollegaer på Yales Amistad animal research center i New Haven som en «kontrollfrik», og politiet jobber nå med en teori om at det kan ha vært et motiv for drapet.

Politisjefen i New Haven mener drapet kan være del av en urovekkende utvikling.

—Dette handler om vold på arbeidsplassen, som er blitt en voksende bekymring over hele landet, sa Lewis til New York Times.

DNA-match
Liket av master- og doktorgradsstudenten Annie Le ble funnet bak en vegg i labratoriet på søndag, samme dag som hun skulle ha giftet seg, og fem dager etter at hun forsvant sporløst.

Obduksjonen viste at hun døde av kveldning, men det er ennå ikke sagt noe om hvorvidt hun ble seksuelt misbrukt før drapet. Politiet har imidlertid bekreftet at det er funnet matchende DNA på avdøde og siktede.

USMINKET: Labteknikeren Raymond Clark. Foto: REUTERS/Courtesy of the New Haven Police Department/Handout
USMINKET: Labteknikeren Raymond Clark. Foto: REUTERS/Courtesy of the New Haven Police Department/Handout Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media