NEDBRENT: Her jobber politi og brannmenn ved det nedbrente åstedet. Likene var så ille tilredt at politiet må ta i bruk tannlegejournaler for å kunne identifisere dem. Foto: EPA/SCANPIX
NEDBRENT: Her jobber politi og brannmenn ved det nedbrente åstedet. Likene var så ille tilredt at politiet må ta i bruk tannlegejournaler for å kunne identifisere dem. Foto: EPA/SCANPIXVis mer

Drapsnissen skulle drepe sin egen mor

Hun tok ekskonas side under skilsmissen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bruce Jeffrey Pardo, mannen som utkledd som julenisse skjøt og drepte ni personer på julaften hadde også planer om å drepe moren sin. Det skriver CNN.

Han skal også hatt planer om å ta livet av advokaten ekskona brukte under skilsmisseoppgjøret.
Politiet har tidligere sagt at det var ekskona Sylvia Ortega Pardo og hennes familie som feiret jul sammen i Covina, California.
Mandag kveld sa politiet at moren til Bruce Jeffrey Pardo etter planen skulle ha vært i juleselskapet hos Pardos ekssvigerforeldre men måtte melde avbud fordi hun var syk.

Pardo var klar over at moren skulle feire jul med ekskonas familie, men visste trolig ikke at hun holdt seg hjemme på julekvelden. Dette reddet trolig livet hennes.

Moren tok ekskonas parti
Pardo hadde et dårlig forhold til moren sin. Da han skulle skille seg fra ekskona møtte moren hans i retten og tok ekskonas side. Ekteparet ble formelt skilt 18. desember, bare seks dager før julaften. Politiet omtaler ifølge CNN skilsmissen som omstridt.

Han troppet i juleselskapet, utkledd som julenisse. Det første han gjorde var å skyte den åtte år gamle jenta som åpnet døra i ansiktet. Da skytingen var over satte han fyr på huset. Politiet sier at ofrene er så ille tilredt etter massakren at de ikke lar seg identifisere. De må ta i bruk tannlegejournaler for å få identifisert ofrene.

Godt planlagt
De ni, som fortsatt har status som savnede, er ekskona Sylvia, foreldrene hennes, søsteren hennes, to brødre med ektefeller og en nevø. Alderen til de ni er fra 17 til 80 år ifølge politiet. Ifølge myndighetene hadde en en svært detaljert fluktplan, noe som tyder på at massakren var godt planlagt, skriver AP.

Før han skjøt eksfamilien hadde han parkert en leiebil like ved boligen til ekskonas advokat. I bilen fant politiet flere kart, klær og en bensinkanne.

Nissedrakten tok fyr
Politiet mener Pardo ville flykte til Kanada, men noe gikk galt før flukten. Da han skulle sette fyr på eksfamiliens hus tok også nissedrakten hans fyr, noe som førte til at Pardo fikk tredjegradsforbrenninger. Dette førte til at nissedrakten smeltet fast til kroppen hans og han valgte dermed å ta livet av seg.

Politiet fant ham død i brorens hjem seks mil unna åstedet, med et kulehull i hodet.

MASSAKRERTE EKSSVIGERFAMILIEN: En knapp uke etter skilsmissen fra ekskona tok Bruce Jeffrey Pardo livet av ekskonas familie. Foto: AFP/SCANPIX
MASSAKRERTE EKSSVIGERFAMILIEN: En knapp uke etter skilsmissen fra ekskona tok Bruce Jeffrey Pardo livet av ekskonas familie. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer