Drapsoffer ble banket opp av gjeng

I 2003 ble en gruppe menn dømt for grov vold mot 38-åringen, i går natt ble han skutt og drept med pistol på samme åsted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har ingen konkret mistenkt etter drapet på gatekjøkkenet Skårer Grill og Pizza i Akershus natt til søndag. I overkant av ti personer er nå avhørt, og søndag foretok politiet rundspørring i boligene ved åstedet.

Ingenting tyder på at det har forsvunnet penger eller verdifulle gjenstander fra gatekjøkkenet, og politiet jobber ut fra at det er snakk om et målrettet drap. 38-åringen ble drept med flere skudd fra en pistol.

- Vi har avhørt et stort antall vitner, men ingen av dem har observert selve hendelsen, gjerningsperson eller eventuell flukt, opplyser politiadvokat Ellen A. Ilstad til Dagbladet.no

Dømt for vold

Politiet har ikke noen holdepunkter for hvem som drepte gatekjøkken-eieren. Etterforskerne undersøker blant annet en langvarig konflikt mellom mannen og en annen familie med pakistanske røtter.

Bråket har resultert i flere volds- og trusselepisoder ved restauranten. I 2003 ble 38-åringen banket opp av en gruppe menn, like ved gatekjøkkenet der han ble drept i natt. Gjerningsmennene ble dømt for voldsbruken.

Konflikten skal blant annet være knyttet til at mannen skilte seg fra en kvinne i den aktuelle familien.

- Vi er kjent med problemene i familiebakgrunnen til offeret, men vi prøver å ikke låse oss til ett spor. Etterforskningen pågår nå så bredt som mulig, understreker Ilstad.

BÆRES UT: Den 38 år gamle innehaveren etterlater seg flere barn. Foto: Scanpix
BÆRES UT: Den 38 år gamle innehaveren etterlater seg flere barn. Foto: Scanpix Vis mer

- Det stemmer at flere personer ble dømt for å ha banket opp mannen som nå ble drapsoffer, sommeren 2003. Disse personene er foreløpig ikke avhørt i forbindelse med drapssaken, men vi har heller ingen konkrete indikasjoner på at de er involvert, bekrefter Jens Bruun, lensmann i Lørenskog over Dagbladet.no.

Skutt på jobb

Den 38 år gamle småbarnsfaren betjente sin siste kunde klokken 00.49 natt til søndag. Da slo han inn det siste pizzasalget på kassa i restaurant- og gatekjøkkenet Skårer Grill og Pizza. En time senere, klokken 01.46 ble han funnet skutt og drept inne i restauranten.

Det var en kunde på jakt etter pizza som ble møtt av det forferdelige synet i restauranten.

Pizzastedet drives av en norsk-pakistansk storfamilie, og 38-åringen var en av medeierne og innehaverne. Politiet tror han var alene på jobb da drapet skjedde.

Ut i fra det siste kassainnslaget og videoopptak fra en Esso-stasjon like i nærheten, tror de drapet må ha skjedd mellom 00.49 og 01.30.

Flere vitner har fortalt politiet at de hørte skudd fra gatekjøkkenet.

- De er av den oppfatning at det var skytevåpen de hørte, sier politiadvokat Ilstad.

Drapsoffer ble banket opp av gjeng

Få spor etter gjerningsperson

Kriminalteknikere fra Kripos kom tidlig søndag til åstedet for å starte søk etter fingeravtrykk og andre tekniske spor. Etter det Dagbladet.no forstår har ingen funn så langt ført til noe gjennombrudd i etterforskningen.

Politiet har hentet inn opptak fra overvåkningskameraer i området, men flere aktuelle kamera er ikke tilgjengelig før på mandag. Etterforskerne etterlyser tips fra publikum.

- Vi er svært avhengige av å komme i kontakt med folk som kan ha sett eller hørt noe i det aktuelle tidsområdet. Alle observasjoner kan være av interesse, særlig i tida mellom midnatt og klokka 02 i natt. Ring vårt tipsnummer 91590655 eller politivakta på Romerike på 02800, sier lensmann i Lørenskog, Jens Brun, til Dagbladet.no. 

38-åringens familie har fått tilbud om krisehjelp. Også barnevernet er varslet, da mannen forsørget flere barn, blant dem også mindreårige.

DREPT: Innehaveren ble skutt og drept av en eller flere ukjente gjerningsmenn mellom klokken 00.49 og 01.30 natt til i dag.
HYLSER: Kripos-teknikerne tok hånd om flere patronhylser som lå i og utenfor restauranten.