Drapsoffer drev salg fra leiligheten

Meta Øverli (75) ville selge private verdigjenstander til fremmede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo etterforsker nå dødsfallet til 75 år gamle kvinnen på Høybråten som drap.

Politiet har nå avhørt tilsammen 30 personer, flere av disse er fra spillautomatmiljøet som Meta Øverli var en del av.

Ville selge private gjenstander 

-  Vi har fått vite at hun ville selge private gjenstander som ulike pynteting. Det betyr at det kan ha vært flere personer hjemme hos henne, utover dem som hjalp henne med varer og slikt, sie politioverbetjent Finn Abrahamsen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no i ettermiddag.

Etter det Dagbladet.no erfarer, skal det blant annet ha dreid seg om en Chagall-tegning som ble solgt for 8 000 kroner.

Nå ønsker polititet å komme i kontakt med personer som kan ha fått tilbud om å kjøpe disse tingene.

- Hun er drept og vi vet hvordan, men kommer foreløpig ikke til å gå ut med detaljer om hvordan drapet er utført, sier Abrahamsen.

Han vil ikke opplyse om politiet har funnet noe drapsvåpen.Abrahamsen sier at det fortsatt kommer inn tips til politiet i forbindelse med saken.

- Vi har fortsatt mange som ringer og tipser. Det kom inn 6-8 tips i går og nå er vi vel oppe i et ti-talls henvendelser. Det er tydelig at folk sitter hjemme og tenker, sier Abrahamsen.

Avhører vitner

Politiet arbeider under høytrykk i påsken for å løse drapet på 75-åringen. Hun ble sist observert torsdag 6. april klokken 17.15 da hun gikk hjem fra Furuset senter til sin leilighet i Høybråtenveien 1H. Hun hadde ryggproblemer og gikk med rullator.

Klokken 09.00, dagen etter siste observasjon, ble hun funnet død i leiligheten sin av hjemmehjelpen. Politiet ble kontaktet umiddelbart.

- Vi skal i dag avhøre seks-sju vitner som har meldt seg med opplysninger om kvinnens daglige bevegelser etter at vi gikk ut med dødsfallet på en pressekonferanse i går ettermiddag. Vi er i gang med en omfattende etterforskning, og kartleggingen av spilleautomatmiljøet på Furuset senter er fortsatt sentralt, sier Abrahamsen.

Åpen dør

Den døde kvinnen brukte mye tid ved spilleautomatene i Narvesen-kiosken, i Lykke Kafe, i kinarestauranten og i butikken Spar Maxi på senteret.

- Er det tegn til innbrudd i kvinnens leilighet?

- Ett av sporene vi skal forfølge under avhørene i dag, er opplysninger fra vaktmesteren om at døra til leiligheten ofte sto ulåst, sier Abrahamsen.

Politiet har sikret seg opptak fra senteres videokameraer, men kvaliteten på bildene fra der spilleautomtane står er av dårlig kvalitet. Etterforskerne har også sikret seg opptak fra andre posisjoner.

SPILTE HER:</B> Meta Øverli var ofte innom Narvesen på Furuset. Her spilte hun på automater.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer