Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsoffer identifisert

Søskenpar siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En foreløpig obduksjonsrapport fra Rettsmedisinsk institutt bekrefter at mannen som ble funnet død på Vollheim gård i Søndre Land er den savnede Jan Petter Aarstad (42).

Den siste observasjonen av Aarstad stammer fra så tidlig som oktober 2006.

- På den tiden hadde han tilhold på gården i Søndre Land. Derfor lette vi etter ham her, opplyser påtaleleder i Vesoppland politidistrikt Ketil Myhre til Dagbladet.no.

Det er fortsatt usikkert på når Aarstad er drept.

- Vi vet at det ikke kan ha skjedd nylig. Foreløpig antar vi at han er drept en gang mellom oktober 2006 og høsten 2007, men dette vil den videre etterforskningen og obduksjonen vise, sier Myhre. Politiet vil ikke si noe om dødsårsaken før denne er endelig avklart.

Dette er det andre liket som er funnet på gården i Søndre Land. 4. januar ble Ragnar B. Abrahamsen (35) funnet skutt å drept på låven.

Et søskenpar, en kvinne på 51 år og halvbroren på 33, er siktet for drap og medvirkning til drap på de to mennene. Søskenparet sitter nå i varetekt.

En 42 år gammel mann som har sittet på soning i en annen sak siden i fjor høst, er også mistenkt for drapet på Aarstad. I tillegg til søskenparet er også en 33-åring mann siktet i forbindelse med likfunnet 4. januar. Alle de siktede har bodd på gården i perioder.

SKREKKGÅRD:  Med 19 dagers mellomrom har politiet funnet to lik i nærheten av Vollheim gård i Søndre Land. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
SKREKKGÅRD: Med 19 dagers mellomrom har politiet funnet to lik i nærheten av Vollheim gård i Søndre Land. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

- Kvinnen har hatt tilhold på gården og andre har bodd der i perioder, sier Myhre. Politiet har kjent til miljøet i lengre tid, og har vært på flere besøk der for andre straffbare handlinger Myhre vil ikke si noe om hvilke forhold det er snakk om.

Det nye likfunnet ble ifølge VG gjort i en tildekket brønn i et skogsområde på Vollheim gård.

DRAPSOFFER: Jan Petter Aarstad, 41 år, ble funnet drept på Vollheim gård på onsdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media