DREPT I GARASJEANLEGG: Politiet mener gjerningsmannen kan ha stått og ventet på at den 43 år gamle IT-gründeren (innfelt) skulle komme hjem til Skøyen fra jobb.   Foto: SCANPIX
DREPT I GARASJEANLEGG: Politiet mener gjerningsmannen kan ha stått og ventet på at den 43 år gamle IT-gründeren (innfelt) skulle komme hjem til Skøyen fra jobb. Foto: SCANPIXVis mer

- Drapsofferet (43) var en solid norsk borger

Politiet undersøker flere tips, men har ingen mistenkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips om drapet i Hofftunet? Send sms/mms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00.

På en kort pressekonferanse klokka 12 i dag opplyste politiet at ingen ennå er siktet eller pågrepet etter det brutale drapet på en 43 år gammel mann i et garasjeanlegg i Hofftunet på Skøyen i går ettermiddag.

- Vi ser på dette som et drap med ukjent gjerningsmann. Vi leter i alle mulige miljøer, sier Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Hun bekrefter nå at drapsofferet hadde stikkskader da han ble funnet, men den foreløpige obduksjonsrapporten er ennå ikke klar.

Klappjakt minutter etter drapet
Tidspunktet for drapshandlingen er snevret inn til et uvanlig kort tidsrom.

- 43-åringen døde en gang mellom klokka 16.10 og 16.25, sier Rohde.

Det betyr at gjerningsmannen eller - mennene hadde svært kort tid på seg til å unnslippe den massive politijakten som ble satt i gang umiddelbart etter at den dramatiske meldingen kom.

Alle tilgjengelige politienheter, blant annet spesialtrente spanere og hundepatruljer, ble da sendt ut i stor radius fra åstedet og bedt om å undersøke alle mistenkelige personer. Likevel ble verken drapsvåpenet eller andre gode spor etter gjerningsmannen funnet i den intensive startfasen av etterforskningen.

- Ingen mistenkt
Dagbladet fikk i går bekreftet at flere vitner skal ha satt politiet på sporet av en mann i slutten av 30-åra med store psykiske problemer, og at denne mannen er en mulig gjerningsmann.

Personen skal ha i lengre tid ha ønsket et nært forhold til den drepte IT-gründerens samboer.

LES OGSÅ: Polititeori: Jakter sjalu drapsmann

Rohde bekrefter at politiet har fått flere tips, også om navngitte personer, men tilbakeviste på dagens pressekonferanse at én bestemt person er «sirklet inn» så langt i etterforskningen, som ifølge politiledelsen pågår svært bredt.

- Så langt vi vet hadde avdøde ingen personlige, økonomiske eller sosiale problemer eller fiender: Han var en solid norsk borger med etablert familie. Så langt virker dette som en tragisk hendelse, sier Rohde, som sier politiet er i full gang med å kartlegge avdødes bakgrunn.

Den dreptes samboer (32) har tatt drapet svært tungt.

- Hun var trolig inne i parets leilighet da det skjedde (i garasjeanlegget, red. anm.), sier Rohde.

Etterforskerne ber om at alle som har sett eller hørt noe påfallende ved åstedet på Skøyen eller andre steder som kan knyttes til det uhyggelige drapet om å ta kontakt.

Ventet trolig på offeret
Det var like før klokka 16.30 i går at politiet fikk melding om drapet etter at to beboere i Hofftunet trolig kom til åstedet kort tid etter at den dødelige knivstikkingen skjedde.

- Jeg skulle ned og parkere bilen i den private garasjen. Da ser jeg styreleder  Odd Woxholt (i borettslaget, red.anm.) stå der og veive med armene. Han vinker meg inn til sida, og jeg ser en mann ligge livløs og blodig på bakken. Det var selvsagt veldig sjokkerende og helt uvirkelig, sa Thomas Løkkeberg (35) til Dagbladet i går.

I går jobbet politiet ut fra at drapsmannen hadde fulgt etter offeret da 43-åringen kom kjørende inn i garasjeanlegget. Åstedet bærer preg av voldsom kamp, og både vitner og politiet bekrefter at 43-åringen trolig prøvde å flykte fra knivmannen.

Både lommeboka hans, en liten ryggsek og en mobiltelefon ble funnet i garasjen etter det brutale drapet.

- Det kan se ut som om gjerningsmannen har stått og ventet utenfor garasjen på 43-åringen da han kom hjem fra jobb. Det kan ikke utelukkes at motivet kan være personlig, sa vaktleder Kjell Pedersen ved Sentralvakta ved Oslo politidistrikt i går.