Drapsofferet identifisert

Politiet kjenner nå identiteten til mannen (41) som ble funnet innpakket i en plastsekk i Oslo. Etterforskerne etterlyser en blond mann på cirka 180 centimeter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld opplyste politiet at de vet hvem den drepte er. De vil kun fortelle at det er en 41 år gammel mann, av norsk opprinnelse. Nå avhører de personer i nærområdet til det antatte åstedet i Brobekkveien.

Politiet etterlyser en mann som ble sett av vitner i Brobekkveien mens han bar ut en plastsekk fra kjelleren. Han skal være ca 180 centimeter høy, og med kort, krøllet, rødlig blondt hår.

- Liket har ligget en stund, og det har oppstått forråtnelse. Hvor lenge det er siden mannen døde vet vi ikke foreløpig, men vi ser en sammenheng mellom de opplysningene vi har om at noen har fjernet et lik i Brobekkveien og funnet av denne personen, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Rettsmedisinere identifiserte i dag avdøde, og sikret spor etter gjerningsmannen.

- Obduksjonen er vanskelig på grunn av den forfatning liket er i, men vi håper å finne spor som kan føre oss videre i etterforskningen, forteller Abrahamsen til NTB.

Politiet tror mannen har ligget i kjelleren i en til to uker, men vil foreløpig ikke si noe om den drepte er savnet.

Politiet har funnet en stjålet tilhenger ved stedet der liket ble funnet. Denne hengeren er av samme merke som en henger som ble observert utenfor Brobekkveien i går i ti-tida. Hengeren ble da trukket av en lys, litt eldre personbil. Politiet tror denne bilen har fraktet liket fra Brobekkveien til Alnaelva, og er interessert i å høre fra vitner som enten har sett den blonde mannen, eller bilen med hengeren.

Liket var bundet på hender og føtter med reip og tape. Politiet skal stå på bar bakke når det gjelder et eventuelt motiv.

Kriminalpolitiet vet foreløpig ikke om åstedet for drapet er kjellerboden i brobekkveien 33, men det er lite trolig. En polititeori er at liket ble flyttet derfra i panikk av en eller flere gjerningsmenn bare timer før det ble funnet, fordi det begynte å lukte av den døde kroppen.

Det var, ifølge et vitne, brukt tape på plasten, liket var pakket inn i.

Liket ble funnet av en turgåer ved Alnaelva i Oslo ved 14-tida i går. Liket lå pakket inn i plast noen meter fra elvekanten. Politiet ventet med å fjerne plasten til obduksjonen, som startet kl. 08.00 i dag.

DNA-analyser

Kriminalteknikere har finkjemmet både kjellerboden og funnstedet ved Alnaelva. I forbindelse med obduksjonen på Rettsmedisinsk institutt vil politiets teknikere starte undersøkelser av plasten og tapen. Dette først og fremst for å lete etter fingeravtrykk, men også såkalt organisk materiale som hår, med henblikk på DNA-analyser.

Teknikerne vil i samarbeidet med de taktiske etterforskerne undersøke om de kan spore tauet tilbake til et eventuelt salgssted.

Etterforskerne vil samtidig sjekke lista over savnede personer i arbeidet med å identifisere liket. Dette vil skje parallelt med rettsmedisinernes arbeid.

Like etter at politiet fikk melding om liket, skal en person ha tipset politiet om vond lukt i en kjeller i Brobekkveien 33 i Oslo. I en ubrukt bod gjorde politiet tekniske funn som tyder på at et lik har ligget i boden over lengre tid. Det var også ei handlevogn i boden, som nå er til tekniske undersøkelser.

- Mye tyder på at boden er brukt til straffbare forhold, sier Pedersen. DNA-analyser vil trolig bekrefte at liket har ligget i kjellerboden, ifølge Dagbladets kilder.

Bråk i blokka

Liket har etter all sannsynlighet blitt fjernet fra boden onsdag formiddag.

Flere beboere i blokka sier at lukta forverret seg kraftig i går formiddag. Politiet var selv i blokka natt til i går på grunn av bråk fra en leilighet, lukta var da ikke så sterk at de undersøkte kjelleren på det tidspunktet.

- Bråket natt til i dag har ingen sammenheng med funnene i kjelleren, sier Pedersen.

Tre personer har vært inne til avhør hos politiet i forbindelse med funnene, både fra blokka og fra funnstedet.

PAKKET I PLAST: To-tre meter fra bredden av Alnaelva fant en turgåer et lik pakket i plast ved 14-tida i går.
FLYTTET: I denne boden har det sannsynligvis ligget et lik i ei handlevogn i over ei uke før det ble flyttet.