Drapet på Finnsnes:

Drapsofferet ikke formelt identifisert, siktede framstilles i dag

Den 21 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept en kvinne i 80-årene på Finnsnes, blir fremstilt for fengsling i Nord-Troms tingrett onsdag ettermiddag.

FUNNSTEDET: I denne boligen ble kvinnen funnet drept. Politiet mener offeret er en kvinne i 80-årene, men hun er ikke formelt identifisert. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FUNNSTEDET: I denne boligen ble kvinnen funnet drept. Politiet mener offeret er en kvinne i 80-årene, men hun er ikke formelt identifisert. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FINNSNES (Dagbladet): Politiet har fortsatt ikke gjennomført en formell identifisering av drapsofferet etter at en kvinnen ble funnet drept på Finnsnes mandag. Politiet vil derfor ikke frigi navnet hennes ennå.

- Politiet har all grunn til å tro at avdøde er eier av boligen, men det har vist seg vanskeligere enn først antatt å fastslå en sikker identifisering av avdøde, opplyser politiet i en pressemelding onsdag formiddag.

- For syk

En 21 år gammel kvinne er siktet for drapet. Hun fremstilles for varetektsfengsling klokka 15 i dag. Ifølge hennes forsvarer, advokat Ulf Egil Hansen, er kvinnen for syk til å møte i retten. Advokaten sier det er på det rene at klienten fra før er psykiatrisk pasient.

- Hun er en meget syk kvinne, understreker han.

Politiets påtaleleder Marie Lygre opplyser til Dagbladet at fengslingsmøtet vil foregå i Nord-Troms tingrett, som planlagt.

- Siktede møter trolig ikke, sier hun til Dagbladet.

Et alternativ til vanlig fengslingsmøte er såkalt kontorforretning, der tingrettsdommeren alene avgjør fengslingsspørsmålet uten partenes medvirkning. Men dette krever skriftlig samtykke fra den siktede, og det er ikke aktuelt, opplyser Lygre.

- Siktede har ikke samtykkekompetanse for å gjøre kontorforretning mulig. Så lenge hun ikke har det, blir det holdt et vanlig rettsmøte med partene til stede, men uten henne, sier politiadvokaten.

Funnet i bolig

Det var mandag ettermiddag politiet tok seg inn i eneboligen til kvinnen i 80-åra på Øyjorda. De lette etter 21-åringen, som skal ha stukket av fra en annen bolig i nabolaget etter at en trusselsituasjon var meldt derfra; ifølge Dagbladets opplysninger bar kvinnen kniv.

I huset fant de begge kvinnene, men kvinnen politiet mener er beboeren var drept. Den unge kvinnen ble pågrepet på stedet og etter hvert innlagt på Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø under politibevoktning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer