Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsofferet June var gift med to menn samtidig

Nå har en av dem fått halvparten av drapstiltalte Stein Doksets hus. - Jeg har det ikke bra, sier nordmannen om å sitte i thailandsk fengsel.

DRAPSSIKTET: Asker-mannen Stein Dokset (50) sitter for tida varetektsfengslet i Thailand, i påvente av at drapssaken mot ham kommer opp for retten. Foto: AP / NTB SCANPIX
DRAPSSIKTET: Asker-mannen Stein Dokset (50) sitter for tida varetektsfengslet i Thailand, i påvente av at drapssaken mot ham kommer opp for retten. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BANGKOK/OSLO (Dagbladet): Rungnapa «June» Ratchasombut, kvinnen som norske Stein Dokset (50) er tiltalt for å ha drept og oppbevart i ei søppelbøtte i kjelleren over flere år, viser seg å ha vært gift med to menn samtidig. Nå har den ene av ektemennene fått halvparten av huset nordmannen bor i, skriver den thailandske lokalavisa Phuket Wan.

- Trangt i fengselet Den varetektsfengslede Asker-mannen, som utvandret til Thailand i 2006, så ifølge avisa sliten ut da han denne uka stilte i retten for å vitne i saken den drepte ekskjærestens ene ektemann, navngitt som Panu Patrat, anla mot ham for å ta kontroll over den svære luksuseiendommen på ferieøya Phuket.

Huset var registrert på June og et av hennes barn; i Thailand får ikke utlendinger lov til å besitte eiendom.

- Hvordan har du det? spør Phuket Wans reporter Dokset under rettssaken.

LUKSUS: Huset der Dokset bor på Phuket, var registrert på hans drepte ekskjæreste June Ratchasombut. Nå har en av hennes ektemenn fått halvparten av eiendommen, resten tilfaller nordmannen. Foto: HARALD HENSCHIEN / DAGBLADET
LUKSUS: Huset der Dokset bor på Phuket, var registrert på hans drepte ekskjæreste June Ratchasombut. Nå har en av hennes ektemenn fått halvparten av eiendommen, resten tilfaller nordmannen. Foto: HARALD HENSCHIEN / DAGBLADET Vis mer

- Ikke så bra. Det er trangt i fengselet, svarer den 50-årige nordmannen, som i rettsalen opptrådte iført fengselsdrakt og håndjern.

- Fikk panikk Trebarnsmoren Ratchasombut, som i år ville vært 33 år, ble meldt savnet av familien i 2009. På det tidspunktet hadde hun først forlatt sin første ektemann for å være sammen med Dokset, som hun drev et eiendomsfirma sammen med. Deretter forlot hun ham til fordel for en politimann som hun også giftet seg med - uten å være formelt skilt fra Patrat.

Men ifølge nordmannen fant etter hvert han og June sammen igjen, selv om hun i mellomtida hadde fått barn med politiektemannen.

Dokset har forklart at June falt ned trappa og døde under et basketak, og at han panisk puttet liket i søppelbøtta, som altså befant seg i boligen i over to år. I mellomtida flyttet en ny kjæreste og hennes barn inn hos nordmannen.

Forlik I rettssaken om eiendommen - kalt «skrekkens hus» av lokalmediene - ble det avtalt at huset skal selges og pengene fordeles mellom Junes eksmann Patrat og Dokset. Salgssummen anslås til 20 millioner baht - eller 3,7 millioner kroner.

FUNNET I SØPPELBØTTE: Doksets ekskjæreste Rungnapa «June» Ratchasombut ble i 2009 meldt savnet av familien. I februar i år ble levningene etter henne funnet i ei søppelbøtte plassert på et av de mange badene i Doksets hus. Foto: PRIVAT
FUNNET I SØPPELBØTTE: Doksets ekskjæreste Rungnapa «June» Ratchasombut ble i 2009 meldt savnet av familien. I februar i år ble levningene etter henne funnet i ei søppelbøtte plassert på et av de mange badene i Doksets hus. Foto: PRIVAT Vis mer

Boonsin Archeevaraghuprok, den ene av Doksets to advokater, bekrefter i dag overfor Dagbladet at huset er delt mellom Dokset og Patrat.

Patrats andel vil bli ytterligere delt; også han og Junes to felles barn skal ha sitt, i tillegg til barnet hun fikk med den andre ektemannen.

Drapssaken mot Dokset ble forsøkt satt i gang i slutten av juli, men ble straks utsatt flere måneder fordi forsvaret ba om mer tid.

DOKSETS ADVOKAT: Boonsin Archeevaraghuprok er en av to thailandske advokater som representerer Dokset i retten. Foto: HARALD HENSCHIEN / DAGBLADET
DOKSETS ADVOKAT: Boonsin Archeevaraghuprok er en av to thailandske advokater som representerer Dokset i retten. Foto: HARALD HENSCHIEN / DAGBLADET Vis mer

Asker-mannen tilbakeviser alle tiltalepunktene, inkludert politiets DNA-bevis på at det faktisk er Junes levninger som ble funnet i den grønne søppelbøtta på kjellerbadet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media