VIDEOSAMTALE: Én av de to mennene som ble skutt og drept i Stockholm-forstaden Kista i går kveld, skal ha pratet med en kvinnelig bekjent via videosamtale-tjenesten Facetime da drapet skjedde. Drapsofrene ble skutt mens de satt i bilen, her avbildet med lysene på og dørene åpne. Foto: TT / NTB Scanpix
VIDEOSAMTALE: Én av de to mennene som ble skutt og drept i Stockholm-forstaden Kista i går kveld, skal ha pratet med en kvinnelig bekjent via videosamtale-tjenesten Facetime da drapet skjedde. Drapsofrene ble skutt mens de satt i bilen, her avbildet med lysene på og dørene åpne. Foto: TT / NTB ScanpixVis mer

Gjengkrig rundt Stockholm:

- Drapsofferet snakket med venn på telefon da han ble skutt

To menn ble skutt og drept i Stockholm-forstad i går kveld. En venn av det ene drapsofferet skal ha snakket med ham på telefonen da han ble skutt, ifølge Aftonbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Én av de to mennene som ble skutt og drept i Stockholm-forstaden Kista i går kveld, skal ha pratet med en bekjent på telefon da drapet skjedde.

Det melder Aftonbladet.

Én av de to drepte, var 26 år gamle Merhawi Aregai, og blir av både Expressen og Aftonbladet utpekt som en av lederne i Stockholm-gjengen Lejonen (Løvene).

Den andre som ble drept var ifølge Aftonbladet en 20-åring med bopel i Stockholm-området.

Kan ha sett gjerningspersonen

Kort tid etter at skytingen i Kista begynte onsdag kveld, skal en av de to drepte ha ringt en venn på telefonen, erfarer Aftonbladet. Den av dem som ringte skal ha vært midt i samtalen da han ble skutt i hodet, skriver avisa videre og viser til en anonym kilde som skal ha opplysninger om etterforskningen.

Det vil med andre ord si at personen i andre enden av telefon samtalen, kan ha hørt hele hendelsen.

Politiet ønsker ikke å kommentere opplysningene om samtalen.

Hvorvidt det var gjenglederen Agerai eller den ikke-navngitte 20-åringen som hadde telefon-samtalen, framkommer ikke.

Det aktuelle drapsofferet skal imidlertid ha hatt flere tapte anrop på mobilen sin, ifølge Aftonbladet, som skriver at alle de aktuelle anropene kom fra samme mobilnummer både rett før og rett etter drapet.

Fem drap på to døgn

Gårsdagens dobbeltdrap var det fjerde og femte drapet i Stockholm-området på to døgn i det som blir beskrevet som en gjengkrig av svenske medier.

På en ekstraordinær pressekonferanse i dag, fortalte Stockholm-politiet at de per i dag aktivt etterforsker 47 drap og 57 drapsforsøk. I byen har det også vært 17 skuddvekslinger så langt i år. Til sammenligning er det i gjennomsnitt rundt 30 drap i Norge i året.

Politiet har kartlagt tolv pågående konflikter mellom ulike gjenger «hvor det er risiko for dødelig vold», ifølge Gunnar Appelgren, sjef for operasjon Mareld - Stockholm-politiets gjengavsnitt. Det kan imidlertid være flere.

- Vi ligger på med de ressursene vi har, men vi klarer ikke markere punktmarkere alle konfliktene, sier Appelgren, ifølge Aftonbladet.

Drapene

De fem personene som har blitt drept rundt Stockholm denne uka, ble drept ved i alt tre forskjellige anledninger:

  1. Tirsdag morgen ble et gift par, en 39 år gammel mann og hans 41 år gamle kone, drept i sin egen bolig i Hallonbergen, sør for Stockholm. Tre personer er pågrepet og siktet for drapet.
  2. Tirsdag kveld ble en mann i 30-åra funnet død i en trappeoppgang i Alby, sør for Stockholm. Én person er pågrepet og mistenkt for drapet.
  3. Onsdag kveld ble to personer skutt i hodet i en bil i Kista. En av disse var altså gjenglederen Aregai.