Drapsofferet var ikke død

Kineser fikk dødsdom for konedrap, men kona dukket opp i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 39 år gammel mann opplevde et mareritt i kinesisk fengsel. Han ble torturert av fengselsbetjenter som brakk både fingre og bein, og han ble tvunget til å tilstå mordet på sin kone. Et mord han neppe kunne begått siden kona nylig dukket opp i live.

Forsvant

Nyhetsbyrået Reuters melder om den oppsiktsvekkende dommen. Den drapstiltaltes kone forsvant sporløst i 1994 etter at ektemannen og kona hadde hatt en krangel.

Politiet etterforsket forsvinningen og fant en oppløst kvinnelik i et vannbasseng og antok at det var den forsvunnede hustruen. 39-åringen ble pågrepet og tiltalt for konedrap. I retten ble han dømt til døden, en straff som senere ble omgjort til fengselsstraff.

Nå er 39-åringen løslatt og vurderer erstatningskrav mot myndighetene fordi kona aldri ble tatt av dage av ham. Kona levde i beste velgående med ny ektemann.

Torturert 

Den kinesiske avisen China Daily skriver at det finnes bilder av 39-åringen som med all tydelighet viser at han har blitt torturert mens han satt bak lås og slå.

Disse forholdene kan danne grunnlag for en klekkelig erstatningssum, og de ansvarlige for torturen kan få fengselsstraffer for sine handlinger.