Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobbeltdrapet i Stavanger:

Drapsofferets gode venn: - Et sjokk

- Jeg er stolt over at han har kalt meg «storebror», sier en av drapsofferets nærmeste venner.

NÆR VENN: Rami Alturjman og den drepte mannen i Stavanger møtte hverandre for første gang i Kirkenes i november 2015, etter å ha syklet over den norsk-russiske grensen. Video: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Han er fremdeles i sjokk, Rami Alturjman (38). Nyheten om at en av hans nærmeste venner ble drept natt til onsdag, slo ned som ei bombe.

De hadde kjent hverandre i fem år. Måten de møttes på var unik - begge kom de som flyktninger på sykkel over grensa til Finnmark. I Kirkenes krysset deres veier seg.

PÅ SYKKEL RUSSLAND - NORGE: I 2015 kom det over 5500 personer over den norsk-russiske grensa. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/ AFP /NTB Scanpix
PÅ SYKKEL RUSSLAND - NORGE: I 2015 kom det over 5500 personer over den norsk-russiske grensa. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/ AFP /NTB Scanpix Vis mer

Videre gikk veien til Stavanger. Siden har de vært gode venner. Dagbladet møter Alturjman på restauranten hvor han jobber i Stavanger. Onsdag kveld er han fortsatt i sjokk over det som har skjedd.

- Jeg fikk først vite om det som hadde skjedd ved 13-tida i dag. Da hadde jeg mange ubesvarte anrop fra flere ukjente nummer. Jeg tok kontakt med en som hadde ringt seks ganger, som fortalte meg hva som hadde skjedd. Det er helt absurd, sier 38-åringen.

Det var Stavanger Aftenbladet som først omtalte saken.

Meldte selv om drap

Det var like etter klokka 02 natt til onsdag at politiet mottok melding fra en mann i 40-åra. De rykket raskt ut til stedet hvor han oppholdt seg, og konstaterte at de to andre som befant seg der var døde.

Mannen ble kort tid etter pågrepet og siktet for drap på de to - ei kvinne i 20-åra og en mann i 30-åra. Den pågrepne har i avhør onsdag ettermiddag erkjent å ha tatt livet av dem begge.

- Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hans forklaring, men jeg kan si at han er villig til å forklare seg, sier avsnittsleder Lars Ole Berge i en pressemelding.

RELASJON: Politiet opplyste om drapene under en pressebrief onsdag 24. juni. Video: NRK / Heidi Karin Gilje Skog Vis mer

- Lykken smilte

Alturjman forteller at flere syrere har kommet til Stavanger og fått et nytt og bedre liv. Hans avdøde venn var én av dem. Han fortalte seinest for et par måneder siden at han også hadde truffet kvinnen han skulle gifte seg med.

- Det virket som om lykken smilte til ham, sier Alturjman.

38-åringen forteller til Dagbladet at han bare hadde møtt den drepte kvinnen tidligere. Han kjente imidlertid om hennes forhistorie med den siktede, som politiet har omtalt som en langvarig relasjon.

NÆR VENN: Rami Alturjman sørger over tapet av en nær venn. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet
NÆR VENN: Rami Alturjman sørger over tapet av en nær venn. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer

I løpet av dagen har han tatt kontakt med flere av de som hadde ringt ham i løpet av onsdags formiddagen. De fleste av dem er fra det syriske miljøet i Stavanger.

- Det er mange løse tråder og spørsmål som jeg håper politiet kan forklare de nærmeste dagene. Jeg prøver å bistå med å få sporet opp familien til min venn, for å få fortalt dem om hva som har skjedd. I tillegg vil jeg hjelpe til med å organisere begravelsen hans, forteller 38-åringen, og legger til:

- Jeg er stolt over at han har kalt meg «storebror» siden vi møttes i Kirkenes for snart fem år siden.

DOBBELTDRAP: Mannen i 40-åra som er siktet for å ha drept en kvinne i 20-åra og en mann i 30-åra på Storhaug i Stavanger natt til onsdag, erkjenner dobbeltdrapet. Reporter: Øystein Andersen. Video: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

- Trygt nabolag

Dagbladet var onsdag i kontakt med ekteparet Therese Engen Bjørvik (48) og Stig Bjørvik (54), som flyttet til bydelen Storhaug i Stavanger for to år siden. De er nærmeste nabo til huset der de to menneskene ble drept natt til onsdag.

- Vi sov med åpent vindu, nøyaktig åtte meter fra huset. Vi hørte ingenting i natt, sier de to til Dagbladet.

- Vi har hele tida oppfattet dette som et trygt nabolag, og det gjør vi fortsatt, sier ekteparet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!