Drapsofferets mor: - Cicilie betydde alt for meg

Moren til den drepte Cicilie Watnan Lian (7) forklarer seg i Overhalla-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Cicilie betydde alt for meg, sa Julie Watnan (25), da hun i Namdal tingrett onsdag ga sitt vitneprov i Overhalla-saken, og fortalte om tapet av datteren Cicilie Watnan Lian.

Straffesaken mot Bahadir Mirzaolimov (27) fortsatte onsdag med morens vitneforklaring. Mirzaolimov var ikke i rettssalen under denne forklaringen, fordi Julie Watnan ikke ville forklare seg med tiltalte til stede.

Gråt i vitneboksen

Det var åpenbart en meget stor påkjenning for vitnet å fortelle retten om datteren og om det andre drapsofferet, Anne Grete Vollum.

Delvis gråtende, og med samboeren ved sin side i vitneboksen, svarte hun likevel på alle spørsmålene fra tingrettsdommer Lisa Bech, aktor Jan Henrik Dahle, bistandsadvokatene Gunhild Bergan og Inger Johanne Dehli, og forsvarer Arve Opdahl.
Mistet to barn
Julie Watnan fortalte at i juni 2006, ti måneder før Cicilie døde, mistet hun en liten datter i krybbedød. Hun lå på sykehuset og fikk en sønn på den tiden da Cicilie ble drept.

- Det er vanskelig å være mamma. Jeg er redd for at han også dør, sa Julie Watnan, og beskrev angsten for å miste også sitt tredje barn.

Hun fortalte at hun ikke klarer å være alene etter det som skjedde, og at medarbeidere ved kriseteamet i Overhalla er sammen med henne hver dag, når samboeren ikke er hjemme. Hun har også vært nødt til å avbryte en utdannelse innen ambulansefag.


Endret holdning
Julie Watnan fortalte at Bahadir Mirzaolimov ifølge Anne Grete Vollum hadde endret holdning og atferd etter at paret ble gift i november 2006.

- Hun sa at etter at de giftet seg, ble han mer bestemt. Det nyttet ikke å si nei. Han ga henne ikke penger, fortalte vitnet.

I tillegg drakk Mirzaolimov mer, og det oppsto en trusselepisode i forbindelse med at Anne Grete Vollum gjorde slutt på ekteskapet, fortalte vitnet.

Denne atferden fra Mirzaolimovs side sto i kontrast til det inntrykk Julie Watnan og datteren fikk av mannen den første tiden etter at de var blitt kjent med ham.

- Jeg møtte han noen ganger. Han var veldig stille, og virket som en koselig kar, sa Julie Watnan på et spørsmål fra aktor.

Hun fortalte også at han på denne tiden var «snill» mot Cicilie og Vollums datter, og at Cicilie syntes han var «en artig mann».

(NTB)

<B>DREPT:</B> Sju år gamle Cicilie Watnan Lian var på besøk hos venninnen sin den natta hun ble drept i Overhalla.