Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsofferets sønn vil møte Hani

Kjetil Klungland håper Jusuf Hani (28) løser eventuelle uklarheter i NOKAS-saken.

FAREN BLE DREPT 5. APRIL 2004: Kjetil Klungland mistet faren sin, politimannen Arne Sigve Klungland, i forbindelse med NOKAS-ranet 5. april 2004. Kjetil Klungland er glad for at NOKAS-etterlyste Jusuf Hani (28) meldte seg i går. Han sier det ikke blir uaktuelt å møte Hani på et tidspunkt. Dette bildet er fra et tidligere intervju med sønnen. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
FAREN BLE DREPT 5. APRIL 2004: Kjetil Klungland mistet faren sin, politimannen Arne Sigve Klungland, i forbindelse med NOKAS-ranet 5. april 2004. Kjetil Klungland er glad for at NOKAS-etterlyste Jusuf Hani (28) meldte seg i går. Han sier det ikke blir uaktuelt å møte Hani på et tidspunkt. Dette bildet er fra et tidligere intervju med sønnen. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


STAVANGER (Dagbladet): Den siste NOKAS-etterlyste, Jusuf Hani (28), meldte seg selv for politiet på Sola flyplass like før midnatt i går.

- Jeg er glad for at han er tatt, men mest for hans egen del, sier Kjetil Klungland, sønnen til drapsoffer Arne Sigve Klungland, til Dagbladet.

Han håper den svensk-albanske 28-åringen nå kan bidra til å løse eventuelle uklarheter i saken. Ifølge politiet skal Jusuf avhøres så fort det lar seg gjøre. Han sitter nå i politiets varetekt på Stavanger politihus.

Ble orientert før pressen
- Da tenker jeg på at jeg håper han skal få lettet samvittigheten, for selv å kunne få et roligere sinn. Jeg håper han er lettet og rolig over valget om å melde seg. Og så håper jeg han bidrar til å løse eventuelle uklarheter i saken, sier Kjetil Klungland.

Drapsofferet Arne Sigve Kunglands sønn ble orientert om pågripelsen av etterlyste Hani før den ble omtalt av pressen i dag morges.

- Jeg er veldig godt fornøyd med politiets innsats — og med at rettssystemet viser seg å fungere, sier Klungland.

Kan bli aktuelt å møte Hani
Han har møtt flere av NOKAS-sakens gjerningsmenn, og sier det kan bli aktuelt også å be om et møte med Hani.

- Når tida er inne, tenker jeg at det å møte også ham er et spørsmål som kommer opp, sier Klungland, som fortsatt ikke bærer på hat- eller hevntanker mot noen av sakens gjerningsmenn.

MELDTE SEG I GÅR: Jusuf Hani (28). Foto: Politiet/Scanpix
MELDTE SEG I GÅR: Jusuf Hani (28). Foto: Politiet/Scanpix Vis mer

- Jeg kjenner ikke på slike følelser, sier han.

Ifølge etterforskningsleder i Nokas-saken, politiinspektør Ernst Rossebø, er det god stemning på politihuset i Stavanger etter pågripelsen.

- Dette er en gledens dag, sier han til Dagbladet.

Dagbladet har så langt i dag ikke fått tak i Hanis oppnevnte forsvarer, Abdelilah Saeme.

- Var på Balken
Hani ble etterlyst like etter ranet der politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept på domkirkeplassen i Stavanger under ranet.

Politiet tror mannen har oppholdt seg på Balkan etter ranet. Nå sitter han i politiets varetekt på politihuset i Stavanger. Han skal bli avhørt så fort det lar seg gjøre.

Politiet har innkalt til en pressekonferanse i Stavanger klokka 18.00 i kveld.

- Deltok i ranet
Statsadvokat Arild Dommersnes, som førte NOKAS-saken for påtalemyndigheten i Lagmannsretten, fikk vite om pågripelsen i natt.
- Vi mener han deltok i ranet sammen med Ikmet Kodzadziku, sier Dommersnes til Dagbladet.

- Har dere noen formening om hvor han har befunnet seg?
- Vi tror han har vært på Balkan, sier Dommersnes.

Stanset av politi kvelden før ranet
Svensk-albanske Hani ble stoppet sammen med dømte Ikmet Kodzadziku kvelden før ranet, klokka 01.49. De skal også ha blitt vinket gjennom en politisperring bare timer etter ranet.

Politiet fulgt sporene til de to mennene fra Göteborg til vestlandet, og sikret seg bar-regninger fra et hotell i Oslo og Hotel Caledonien i Kristiansand.

Aldri tiltalt
Mannen har aldri vært tiltalt, ettersom han så langt ikke har vært pågrepet.

10. mai 2004, en måned etter ranet, ble Jusuf Hani og Nokas-dømte Ridvan Halimi observert på et hotell i Drammen.
Politiet kaller inn til pressekonferanse i Stavanger i kveld.

I februar 2005 skal ransetterlyste Jusuf Hani (24) ha blitt filmet av flere overvåkingskameraer i Stockholm etter nyttår. Han ble etterlyst sammen med David Aleksander Toska og Ridvan Halimi bare én måned etter ranet.

FORNØYD MED PÅGRIPELSE: Politiinspektør Ernst Rossebø. Foto: Erling Hægeland
FORNØYD MED PÅGRIPELSE: Politiinspektør Ernst Rossebø. Foto: Erling Hægeland Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling