Drapspåstand mot 15-åring henlagt

Statsadvokaten har henlagt saken der en nå 15 år gammel jente ble beskyldt for å ha kvalt sin tre år gamle lillebror for vel ett år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta som får full støtte av sine foreldre, har hele tiden nektet for at hun tok livet av treåringen som hun satt barnevakt for da han døde.

Politiet mente at jenta hadde tatt livet av gutten, mens professor og barnelege Trond Markestad ved Haukeland sykehus i en sakkyndig rapport har konkludert med at dødsfallet sannsynligvis skyldtes kvelning ved at gutten fikk et fremmedlegeme i halsen, skriver Bergens Tidende.

Statsadvokat Gert Johan Kjelby har valgt å henlegge saken fordi jenta var under den kriminelle lavalder da den tragiske hendelsen skjedde.

Foreldrene til jenta føler at datteren ikke er fullstendig renvasket etter drapspåstanden. Sammen med sin advokat har de hele tiden kjempet for at saken måtte henlegges på grunn av manglende bevis på at noe kriminelt hadde skjedd.

Jentas advokat Helge Wesenberg vil anke saken til Riksadvokaten på vegne av sin klient for å få overprøvd beslutningen fra statsadvokaten.

(NTB)