Drapssak fører til rasebråk

LONDON (Dagbladet): Stephen Lawrence ble drept på åpen gate i London i 1993. Den fargede ungdommen ventet på bussen og ble brutalt overfalt. Fem unge, hvite kriminelle er mistenkt for drapet. Nå skaper den grusomme udåden rasebråk i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De fem hvite ungdommene står nå omsider for retten etter at britisk høyesterett vedtok at det skulle holdes en offentlig undersøkelse.

Hundrevis av fargede demonstrerer hver eneste dag utenfor rettslokalet i Sør-London, og politiet må bruke store styrker for å holde folkemassen tilbake. I forgårs stormet en farget militant gruppe rettslokalet. 12 mann - alle kledd i mørke dresser med hvit skjorte og rød sløyfe - aksjonerte. Sannsynligvis skulle de kaste seg over den ene av de fem mistenkte som sto i vitneboksen.

Verkebyll

De 12 tilhører en farget militant gruppe kalt «Islams nasjon», og politiet måtte bruke gass i rettslokalet for å få kontroll over situasjonen. «Islams nasjon» er en sterk gruppe som har hovedsete i USA under ledelse av calypsosangeren Louis B. Farrakhan. Gruppen har også stor oppslutning i Storbritannia. Da de fem kom ut av rettslokalet i går, ble de angrepet av om lag 100 rasende demonstranter. En av de mistenkte ble truffet av en gjenstand som ble kastet fra folkemengden, og en annen ble slått ned, før politiet fikk eskortert dem inn i en bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer