«Drapssaken har ødelagt familien»

FROGNER (Dagbladet): Fra vitneboksen har medlemmene i familien Kirkemo en etter en fortalt hvordan trippeldrapet har splittet familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Drapssaken har ødelagt familien, konkluderte lillebror Ole Robert Kirkemo (26) da han var ferdig med vitnemålet 11. mai.

Som sistemann i familien skal Bodil Kirkemo (51) i dag etter planen forklare seg for Nes herredsrett, med sine to drapstiltalte døtre Veronica og Kristin på tiltalebenken.

De to døtrene har gitt vidt forskjellige forklaringer. Isfronten mellom søstrene har splittet også resten av familien.

I sin forklaring vil Bodil Kirkemo ventelig fylle ut bildet av en sønderreven familie.

Ole Robert Kirkemo kan ikke tro at søstrene har noe med drapene å gjøre, og har opprettholdt kontakten med begge.

Foreldrene snakker ikke med hverandre lenger, og de står på hver sin side i trippeldrapssaken: Faren har kontakt med Kristin og mora med Veronica.

- Det er sørgelig at det er blitt som det er blitt i vår familie. Jeg forsøker så godt jeg kan å forholde meg til både mor og far, sa Ole Robert.

- Jeg har aldri valgt side. Min dør er åpen for alle ungene mine, hevdet Sverre Martin Kirkemo (54) da han vitnet i retten mandag 14. mai. Men i sitt vitnemål sa han ufordelaktige ting om Veronica, mens han «frikjente» Kristin for beskyldninger fra Veronica. I dag har han bare kontakt med Kristin.

- Hva er grunnen til at du forklarer så mye ufordelaktig om Veronica, spurte aktor.

Kirkemo endte opp med å si at han har vært nødt til å ta en vurdering av saken på egen hånd. Han avviste bestemt at det hadde noen betydning at Veronica var adoptert, mens Kristin var hans eget blod.

I retten fortalte lillesøster Synøve Pedersen (21) at Kristin hadde sagt «det er meg, det er jeg som er nyhetene» under et innslag om trippeldrapet.

- Jeg trodde hun visste noe om det som hadde skjedd, sa Pedersen. Men hun trodde ikke at søsteren kunne ha noe med drapene å gjøre:

- Jeg tror ikke at noen i min familie kunne gjøre noe sånt.