Drapssaken i Rakkestad blir trolig henlagt

Drapssaken i Rakkestad i Østfold blir trolig henlagt etter at den 63 år gamle mannen som var siktet i saken, døde på sykehus tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som var siktet for drapet på Einar Johannes Bodal (82), døde på Østfold sentralsykehus i Fredrikstad. Dødsårsaken var trolig hjertesvikt.

Einar Johannes Bodal ble funnet drept i kjelleren i huset sitt i Rakkestad 17. desember i fjor. Bodal ble funnet av 63-åringen, som var hans nærmeste nabo. 2. januar ble 63-åringen pågrepet og siktet for å ha stått bak drapet.

Nektet

63-åringen har hele tiden nektet enhver befatning med drapet. Forsvarerne hans regner nå med at drapssaken blir henlagt, med mindre etterforskningen fører til at andre mistenkte kommer i politiets søkelys. Advokat Harald Stabell har vært mannens forsvarer, mens advokat Mette Y. Larsen har fungert som medforsvarer.

- Straffesaken vil nå trolig bli henlagt som en uoppklart sak. Vi har ikke snakket med politiet om det formelle, men etter straffeprosessloven er det ikke anledning til å reise tiltale mot en avdød person, sier Larsen til NTB.

(NTB)