Drapssikta jente tilstede under brutalt overfall

Den ene av de to jentene som er siktet for medvirkning til drap på Benjamin Hermansen, var også tilstede da en etioper ble skambanket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyttårsaften i Kristiansand ble den 19-årige etioperen slått til blods i Kristiansand sentrum. Han ble kjørt til sykehuset bevisstløs og med store hodeskader.

Tilstede under det brutale overfallet var den ene av de to jentene som er siktet for medvirkning til det antagelig rasistmotiverte drapet på Benjamin Hermansen, skriver Fædrelandsvennen.

Vitner har fortalt at to jenter gikk bort og sparket gutten da han lå blodig i gata. Politiet er kjent med at den drapssikta jenta var tilstede da gutten blei banka opp.

- Jeg kan bekrefte at hun ble avhørt som vitne i voldssaken, men hun har ikke vært mistenkt eller siktet, sier Magne Storaker, politiavdelingssjef i Kristiansand politidistrikt.

19-åringen ble sparket og slått med flasker og knyttnever. Fire menn nynazistiske unggutter er siktet for overfallet. Politiet har etterforsket saken ferdig og de fire guttene er sluppet fri fra varetekt.