I RETTEN: Den 36-årige mannen som er siktet for å ha drept sin norske samboer (32), nekter for at han er skyldig. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD
I RETTEN: Den 36-årige mannen som er siktet for å ha drept sin norske samboer (32), nekter for at han er skyldig. FOTO: ASBJØRN SVARSTADVis mer

Drapssiktede (36) nekter å la seg utlevere til Norge

Foreslo å levere inn passet sitt slik at han og sønnen kunne bli i Polen til saken var avgjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| NOWY SACZ (Dagbladet): Den 36-årige mannen som er siktet for å ha drept sin samboer Camilla Samira Olsen (32), var i dag i fengslingsmøte i kriminalretten i Nowy Sacz. I retten ble han forklart av en fransk oversetter at han blir varetektsfengslet formelt i dag.

Tar lengre tid I fengslingsmøtet nektet siktede å la seg utlevere til Norge. Det betyr at utleveringen vil ta lengre tid enn om han hadde samtykket, opplyser Lars Østby, politiadvokat på saken.

- Siktede må sitte i varetekt til polsk rett har avgjort om vilkårene for en utlevering er tilstede. Dersom så er tilfelle, vil han bli hentet med tvang, sier Østby.

I henhold til regler i det polske rettssystemet, kan mannen holdes i varetekt i 40 dager mens utvisningssaken behandles.

- Ettersom handlingen har skjedd i Norge, har jeg vondt for å tro at saken skal føres i Polen, sier Østby.

Brølte Like etter at rettsmøtet startet i dag, fikk 36-åringen et utbrudd:

- Hvorfor i helvete er jeg her uten advokat? brølte han.

Dommeren avbrøt da rettsmøtet, slik at siktede kunne ringe sin advokat i Norge.

- Vi snakket sammen, men jeg vil ikke si hva den samtalen dreide seg om, sier Anne Gunn Edvardsen, mannens norske forsvarer.

Avgjøres senere i dag I løpet av dagen vil den polske dommeren avgjøre om 36-åringen skal sitte varetektsfengslet i Polen inntil han kan utleveres til Norge.

I fengslingsmøtet foreslo siktede å levere inn passet sitt slik at han og sønnen kunne være i Polen inntil saken var avgjort.

- Jeg og min sønn kan bli i Polen mens vi venter på alle avjgørelser. Jeg innleverer bare passet mitt og blir her, sa siktede.

DREPT:  Camilla Samira Olsen (32) ble lørdag funnet knivdrept i parets leilighet i Flisveien på Kolbotn utenfor Oslo. Samboeren siktelse ble i går utvidet til overlagt drap og barnebortføring. Foto: Privat
DREPT: Camilla Samira Olsen (32) ble lørdag funnet knivdrept i parets leilighet i Flisveien på Kolbotn utenfor Oslo. Samboeren siktelse ble i går utvidet til overlagt drap og barnebortføring. Foto: Privat Vis mer

Dommeren ristet bare på hodet som svar til dette.

Sikkerheten var høy under fengslingsmøtet i dag. Siktede ble ført inn og ut av rettssalen ledsaget av tre politimenn.

Siktelsen utvidet I går ble siktelsen mot ham utvidet til overlagt drap og barnekidnapping.

- Det var funn på åstedet som gjorde at siktelsen ble utvidet i går, sier Østby.

Hvilke funn dette er, vil han ikke kommentere.

Østby bekrefter at den avdøde er obdusert, men obduksjonsrapporten skal foreløpig ikke være klar.

HER FØRES HAN UT:  Siktede (36) føres ut av retten etter fengslingsmøtet i dag. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD
HER FØRES HAN UT: Siktede (36) føres ut av retten etter fengslingsmøtet i dag. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD Vis mer