- Drapssiktede (42) hadde med seg kniven til leiligheten

Drosjesjåføren dro tilbake til leiligheten med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 42-åringen som med blodige hender ventet på politiet og innrømmet å ha drept 43 år gammel italiener på Nordstrand natt til lørdag, ble i dag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Politiet ba om fire ukers varetekt med med brev- og besøkskontroll, hvorav en uke er i isolasjon med fullstendig medieforbud. 

- Selv om han har innrømmet det faktiske, så er det fare for bevisforspillelse. Vi vurderer å utvide siktelsen til overlagt drap, og det er i forhold til dette at han for eksempel kan påvirke vitner, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller til Dagbladet.no.

- Kom tilbake igjen

Politiet vurderer å utvide siktelsen mot mannen til overlagt drap.

Politiet har avhørt fem vitner i saken. Av vitneavhørene går det fram at den drapssiktede 42-åringen først dro til sin ekssamboer på Nordstrand i Oslo.

Han dro så igjen, før han kom tilbake og drepte Roberto Missiaglia (43).

- Vi vet at han har vært i leiligheten en gang før han kom tilbake. Vi jobber nå med å kartlegge bevegelsene hans for resten av kvelden og natta, sier Schløsser Møller.

- Drapssiktede (42) hadde med seg kniven til leiligheten

Da han kom tilbake hadde han også med seg kniv.

- Det er ikke en kniv som han fant i leiligheten. Han har forklart hvor han hentet den, og vi jobber må nå sjekke om det stemmer, sier politiadvokaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trodde han var gresk

Politiet mener det er et sjalusidrap.

- Ut fra opplysningene vi har nå mener vi fortsatt at dette er et sjalusidrap. Det er langt på vei også siktedes egen forklaring, sier hun.

Dagbladet skriver i dag at 42-åringen selv har forklart for politiet at han trodde mannen han endte opp med å drepe var en greker ekssamboeren hadde møtt på ferie.

- Jeg trodde hun hadde fått besøk av en hun møtte på ferie. Jeg kjenner ikke offeret, skal 42-åringen ha forklart.

Drepte Roberto Missiaglia, som er italiensk, har bodd i Norge siden 2005.

ÅSTEDET: Det var i denne leiligheten på Norstrand i Oslo at 43-åringen ble funnet drept. Kvinnen og sønnen (9) som bor i huset skal ha vært i leiligheten på drapstidspunktet. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet
ÅSTEDET: Det var i denne leiligheten på Norstrand i Oslo at 43-åringen ble funnet drept. Kvinnen og sønnen (9) som bor i huset skal ha vært i leiligheten på drapstidspunktet. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet Vis mer

Mannen, som jobber som drosjesjåfør, står imidlertid fast på at drapet ikke var planlagt, men forsettlig. Drapet skjedde i eks-samboeren til 42-åringen sin leilighet.

Les også: - Jeg har drept en mann

Politiet jobber nå med å finne ut hva slags relasjon den drepte italieneren og kvinnen har hatt.

- Konfliktfylt kvinneforhold

Naboer Dagbladet har vært i kontakt med sier at 42-åringen har virket ustabil og at han har vært innom den aktuelle leiligheten, blant annet da kvinnen og hennes ni år gamle sønn var på ferie i sommer.

Ifølge personer som kjenner 42-åringen forklarer at mannen har hatt et konfliktfylt forhold til kvinner.

Mannen møtte ikke selv i retten i dag, men samtykker til fengslingen. Fengslingsmøtet gikk for åpne dører og en kjennelse er ventet i løpet av ettermiddagen.

HER PÅGRIPES HAN: Med blodige hender etter kuttskader føres 42-åringen i arrestbilen etter at han innrømmet drapet på stedet.