- Drapssiktede (42) hadde med seg kniven til leiligheten

Drosjesjåføren dro tilbake til leiligheten med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 42-åringen som med blodige hender ventet på politiet og innrømmet å ha drept 43 år gammel italiener på Nordstrand natt til lørdag, ble i dag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Politiet ba om fire ukers varetekt med med brev- og besøkskontroll, hvorav en uke er i isolasjon med fullstendig medieforbud. 

- Selv om han har innrømmet det faktiske, så er det fare for bevisforspillelse. Vi vurderer å utvide siktelsen til overlagt drap, og det er i forhold til dette at han for eksempel kan påvirke vitner, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller til Dagbladet.no.

- Kom tilbake igjen

Politiet vurderer å utvide siktelsen mot mannen til overlagt drap.

Politiet har avhørt fem vitner i saken. Av vitneavhørene går det fram at den drapssiktede 42-åringen først dro til sin ekssamboer på Nordstrand i Oslo.

Han dro så igjen, før han kom tilbake og drepte Roberto Missiaglia (43).

- Vi vet at han har vært i leiligheten en gang før han kom tilbake. Vi jobber nå med å kartlegge bevegelsene hans for resten av kvelden og natta, sier Schløsser Møller.

- Drapssiktede (42) hadde med seg kniven til leiligheten

Da han kom tilbake hadde han også med seg kniv.

- Det er ikke en kniv som han fant i leiligheten. Han har forklart hvor han hentet den, og vi jobber må nå sjekke om det stemmer, sier politiadvokaten.

Trodde han var gresk

Politiet mener det er et sjalusidrap.

- Ut fra opplysningene vi har nå mener vi fortsatt at dette er et sjalusidrap. Det er langt på vei også siktedes egen forklaring, sier hun.

Dagbladet skriver i dag at 42-åringen selv har forklart for politiet at han trodde mannen han endte opp med å drepe var en greker ekssamboeren hadde møtt på ferie.

- Jeg trodde hun hadde fått besøk av en hun møtte på ferie. Jeg kjenner ikke offeret, skal 42-åringen ha forklart.

Drepte Roberto Missiaglia, som er italiensk, har bodd i Norge siden 2005.

ÅSTEDET: Det var i denne leiligheten på Norstrand i Oslo at 43-åringen ble funnet drept. Kvinnen og sønnen (9) som bor i huset skal ha vært i leiligheten på drapstidspunktet. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet
ÅSTEDET: Det var i denne leiligheten på Norstrand i Oslo at 43-åringen ble funnet drept. Kvinnen og sønnen (9) som bor i huset skal ha vært i leiligheten på drapstidspunktet. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet Vis mer

Mannen, som jobber som drosjesjåfør, står imidlertid fast på at drapet ikke var planlagt, men forsettlig. Drapet skjedde i eks-samboeren til 42-åringen sin leilighet.

Les også: - Jeg har drept en mann

Politiet jobber nå med å finne ut hva slags relasjon den drepte italieneren og kvinnen har hatt.

- Konfliktfylt kvinneforhold

Naboer Dagbladet har vært i kontakt med sier at 42-åringen har virket ustabil og at han har vært innom den aktuelle leiligheten, blant annet da kvinnen og hennes ni år gamle sønn var på ferie i sommer.

Ifølge personer som kjenner 42-åringen forklarer at mannen har hatt et konfliktfylt forhold til kvinner.

Mannen møtte ikke selv i retten i dag, men samtykker til fengslingen. Fengslingsmøtet gikk for åpne dører og en kjennelse er ventet i løpet av ettermiddagen.

HER PÅGRIPES HAN: Med blodige hender etter kuttskader føres 42-åringen i arrestbilen etter at han innrømmet drapet på stedet.