SEGNET OM: Etter å ha blitt stukket i halsen tok Johannessen seg til denne bussholdeplassen ved Puddefjordsbroen i Bergen for å få hjelp. Han døde kort tid etter: Foto:Tor Erik Mathiesen
SEGNET OM: Etter å ha blitt stukket i halsen tok Johannessen seg til denne bussholdeplassen ved Puddefjordsbroen i Bergen for å få hjelp. Han døde kort tid etter: Foto:Tor Erik MathiesenVis mer

Drapssiktede brødre (29 og 35) innhentet av elektroniske spor

Bor rundt 200 meter fra bussholdeplassen der Trond Kristian Johannessen (35) segnet om fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Elektroniske spor og vitneutsagn førte politiet til pågripelse av to brødre på 35 og 29 år i en av Bergens nabokommune seint mandag kveld.
Det skjedde etter at politiet tidligere på kvelden hadde tatt seg inn i leilighet i Carl Konows gate 36, som den eldste av brødrene disponerer.

Leiligheten ligger bare 200 meter fra bussholdeplassen der Trond Kristian Johannessen (35) segnet om fredag ettermiddag.

- Torsdag blir brødrene framstilt for varetektsfengsling. Begge er siktet for drap. De nektet begge for å ha noe med drapet å gjøre da de forklarte seg like etter at de ble pågrepet. I dag er de ikke avhørt, opplyser politioverbetjent Bernt Raknes til Dagbladet.

Politiet vil ikke opplyse om det var elektroniske spor fra mobiltelefon, bankkort eller mail som førte etterforskerne til Bergens nabolag.

Hjemme hos den yngste De vil heller ikke opplyse i hvilken kommune de to drapssiktede ble pågrepet.

- Selve pågripelsen var udramatisk i en bolig som den yngste broren disponerer, sier Raknes til Dagbladet.  Han beskriver de to drapssiktede brødrene og drapsofferet som «bekjente».

Verken drapsvåpen eller eller nøyaktig åsted for drapet var påvist tidlig i kveld.

I krangel før drapet - Politiet er fortsatt svært interessert i å få kontakt med vitner fra området rundt bussholdeplassen sist fredag mellom klokka 15.30 og 16.30, sier Raknes.

Vitner skal ha sett brødrene og drapsofferet i krangel like før Trond Kristian Johannessen løp blødende mot bussholdeplassen.

 - Den avdøde og de to siktede var bekjente. I løpet av natta har vi gjort foreløpige avhør av de siktede, og begge nekter å ha noe med saken å gjøre, fortalte leder for vold- og sedelighetsseksjonen i Bergen, Rigmor Isehaug, på en pressekonferanse sendt direkte på Bergens Tidendes nettutgave i formiddag.

- Jeg føler lettelse, for jeg vil ha noen svar, sier moren til den drepte, Sylvi Lisbeth Johannessen, til Bergensavisen etter at nyheten om pågripelsen ble kjent.

De to er tidligere kjent av politiet, blant annet for vold. Ifølge Bergensavisen har 35-åringen tidligere trukket kniv når han har vært involvert i krangler i leiligheten. I mars i fjor stakk han broren i leggen med en kjøkken kniv, mens han for to år siden påførte en 19-åring kutt i hånden.
Seinest i fjor ble begge dømt for vold og trusler mot en drosjesjåfør.

- Etterforskningen har vært utfordrende. Politiet har verken hatt åsted eller funnet drapsvåpen. Vi har hatt rundt 20 personer inne til vitneavhør, og foretatt analyse av elektroniske spor, sa Isehaug på pressekonferansen tidligere i dag.

- Ikke straffskyld Advokat Einar Råen er oppnevnt som forsvarer for den eldste broren. Han har møtt 35-åringen i dag.

- Jeg har i dag ingen kommentar i saken utover at min klient ikke erkjenner noen straffskyld i henhold til siktelsen, skriver Råen i en sms til Dagbladet.

Begge brødrene er siktet etter straffelovens paragraf 233 for drap.

Advokat Steinar Berg Yndestad skal ivareta interessen til den yngste broren. Han kommer tidligst til å møte sin klient i kveld, opplyser han til Dagbladet.


DREPT: Trond Kristian Johannessen. Foto: Politiet
DREPT: Trond Kristian Johannessen. Foto: Politiet Vis mer