Drapssiktede er barnets far - barnets mor, mormor og onkel skadd

Jente (2) drept på Ellingsrud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En to år gammel jente ble drept på Ellingsrud i Oslo fredag ettermiddag. En mann i 30-årene er pågrepet, siktet for drap.

- Drapssiktede er barnets far. Han er afghansk og har ikke norsk statsborgerskap, sier Kari-Janne Lid, politiinspektør ved seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet, som holdt en pressekonferanse som startet i 11.30-tiden.

To kvinner er skadet og innlagt på sykehus etter det politiet beskriver som en meget kaotisk situasjon.

- De er barnets mor og mormor. Det er foretatt et avhør av mormor, men det har ikke vært mulig å avhøre mor, sier Lid.

Onkel skadet Begge kvinnene er norske statsborgere med irakisk bakgrunn. De er ifølge Lid begge skadet, men ikke alvorlig.

To andre menn er skadet. Lid sier den ene mannen er bror til den skadde kvinnen, og dermed offerets onkel. Han er alvorlig skadet, sier Lid.

- Den andre mannen har også en relasjon til siktede. Han er lagt i kunstig koma og er ikke utenfor livsfare, sier Lid.

Politiinspektøren sier de er sikre på at siktede er gjerningsmannen.

- Vi har ingen opplysninger som tilsier at det er flere gjerningsmenn, sier hun.
- Kom en bil Hendelsesforløpet er fortsatt noe uklart. Krimteknikere gjennomsøkte i går leiligheten, og dekket til en bil med presenning.

- Det kom en bil med folk, og etter det startet bråket, sa et vitne til Dagbladet i går kveld.

- Jeg så at en kvinne kom løpende med barnet og la det på gressplenen. De holdt fortsatt på å slåss mens hun kom nedover mot garasjen med barnet. Ambulansen var her veldig fort, sa en sjokkert nabo.

Tor Kjærvik er oppnevnt som forsvarer for den siktede mannen. Han var i 10.30-tida på vei for å møte mannen. Kjærvik sier til Dagbladet at det er uklart om det blir avhør av siktede i dag.

- Løsnet kniven Dagbladet snakket seint i går kveld med et av nøkkelvitnene i saken, som bor i nabolaget. Mannen var fortsatt rystet etter hendelsen, og ønsket ikke at navn og bilde skulle i avisa.

BLOMSTER:  Naboer har lagt ned blomster og lys i området hvor den to år gamle jenta ble funnet drept. Foto: Sindre Granly Medalen / Dagbladet
BLOMSTER: Naboer har lagt ned blomster og lys i området hvor den to år gamle jenta ble funnet drept. Foto: Sindre Granly Medalen / Dagbladet Vis mer

- Jeg kom hjem fra moskeen. Sønnen min møtte meg i døra. Utenfor på området var det ei dame i blodig kjole som sto og ropte etter hjelp.

I kaoset utenfor leiligheten som politiet nå behandler som et åsted, var det flere blødende mennesker - blant dem en mann med kniv.

- Han ble holdt av andre personer. Jeg gikk bort og brøt opp armen hans og løsnet kniven, sa vitnet til Dagbladet.

AVSPERRET:  En trapp ned fra blokka er var fortsatt sperret av lørdag morgen. Foto: Sindre Granly Medalen / Dagbladet
AVSPERRET: En trapp ned fra blokka er var fortsatt sperret av lørdag morgen. Foto: Sindre Granly Medalen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer