Drapssiktede godtok varetektsfengsling

De to ungdommene som er siktet for drapet på Bent Alfred Lillebo godtok i dag varetektsfengsling. Det opplyser politiinspektør Inger-Marie Landfald ved Vestfinnmark politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed slipper de to å møte i forhørsretten torsdag, fordi rettsmøtet blir en såkalt kontorforretning, der herredsrettsdommer Bernhard Halvorsen utformer kjennelsen på sitt kontor.

De to ungdommene skulle ha blitt fremstilt for varetektsfengsling i Tromsø i morgen klokka 9. Politiet har bedt om fire ukers varetekt med brev- og besøkskontroll, opplyser Landfald. Hun har ingen opplysninger om hva som kom fram i avhør av de to siktede da de ble avhørt av politiet i Tromsø i ettermiddag.

Nord-Troms forhørsrett oppnevnte i dag to offentlige forsvarere fra Tromsø for de to. Ole-Martin Andreassen skal forsvare Lillebos 17-årige sønn, mens Torstein Rugtvedt skal forsvare hans 18 år gamle kamerat.

De to siktede ble i går kjørt til Tromsø kretsfengsel etter fire timers flyreise fra Kolding i Danmark. De to guttene meldte seg lørdag for politiet i Kolding etter å ha vært på flukt med bil gjennom store deler av Norden i over en uke.

(NTB)