- Drapssiktede i Søndre Land mishandlet par

Ny kobling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av de drapssiktede i Søndre Land i Oppland mishandlet og ranet et samboerpar i Stor-Elvdal samme kveld, mener politiet.

Ifølge NRK skal mishandlingen av paret i Stor-Elvdal, en kvinne på 18 år og en mann på 42 år, ha pågått i over tre timer. De to ble mishandlet og ranet. Gjerningsmennene var maskerte og truet paret med pistol.

Politiet kobler nå denne saken med drapssaken i Søndre Land. Politiet tror at flere av de tre siktede i drapssaken i Søndre Land sto bak mishandlingen, melder Aftenposten.no.

- Jeg kan bekrefte at det er en link mellom disse sakene, og en ganske sterk en som sådan. Men jeg kan ikke kommentere denne saken ytterligere på nåværende tidspunkt, sier lensmann Kjell Roar Myrvold i Stor-Elvdal.

Drapet i Søndre Land skjedde 4. juledag. Noen timer før drapet skal Ragnar Bjertnæs Abrahamsen (35), som senere ble funnet drept i låven i Søndre Land, sammen med to menn ha kjørt til Rena i Østerdalen. Ifølge avisen Østlendingen gikk turen også til Stor-Elvdal.

Ifølge avisen jakter politiet på en fjerde person som også skal ha vært med på overfallet i Stor-Elvdal.

De tre siktede i drapssaken i Søndre Land er en 30 år gammel mann som har tilstått drapet, samt en 33 år gammel mann og en 51 år gammel kvinne som nekter straffskyld. De tre siktede er varetektsfengslet.

30-åringens forsvarer Gunhild Bergan var mandag ikke kjent med opplysningene om at flere av de siktede også var med på ranet i Stor-Elvdal. Heller ikke 33-åringens forsvarer Johnny Veum kjente til dette.

ÅSTEDET: Låven i Søndre Land der Ragnar Bjertnæs Abrahamsen (35) ble funnet drept 4. januar. Foto: HENNING LILLEGÅRD
ÅSTEDET: Låven i Søndre Land der Ragnar Bjertnæs Abrahamsen (35) ble funnet drept 4. januar. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

(NTB)