- Drapssiktede kjente Helseth godt

Tre siktet etter drapet på Ståle Helseth og hans russiske kone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre som er siktet for drapet på norske Ståle Helseth og hans russiske kone i Astrakhan i Russland, skal ha kjent ekteparet godt.

Politiet tror ikke det dreier seg om et bestillingsdrap, men snarere at ekteparet ble drept under et ran.

-De visste godt at Svetlana og Ståle Helseth hadde godt med penger og mange verdifulle ting i leiligheten, sier politiets pressetalskvinne Anna Konijeva til NRK.

Flere verdisaker er forsvunnet fra leiligheten deres i byen Astrakhan.

Ekteparets sju måneder gamle sønn var ifølge Dagbladet på besøk hos besteforeldrene søndag, da drapet trolig skjedde. Astrakhan ligger ved Volga i nærheten av elvas utløp i Kaspihavet, rundt 1.300 kilometer sørøst for Moskva.

Pågrepne

Ekteparet Helseth ble funnet skutt og drept i sin leilighet i Astrakhan tirsdag. Politiet pågrep først to personer, og så en tredje onsdag kveld, opplyste politiet til NTB torsdag.

- Dersom de pågrepne blir dømt for drapene, er strafferammen på mellom 8 og 20 år, sier Konijeva.

To av de pågrepne er varetektsfengslet i to måneder, mens den tredje framstilles for varetektsfengsling fredag, sier Konijeva til NRK.


Vinning

HER BLE DE DREPT: I leiligheten i første etasje i bygget i bakgrunnen ble ekteparet skutt og drept. Foto: Olga Lazarova
HER BLE DE DREPT: I leiligheten i første etasje i bygget i bakgrunnen ble ekteparet skutt og drept. Foto: Olga Lazarova Vis mer

Etterforskningsleder Aleksej Bessonov sier til TV 2 at politiet er ganske sikre på at drapet på ekteparet var en vinningsforbrytelse. Ifølge kanalens nettsider ble nordmannen og hans 23 år gamle kone - som var student ved det lokale universitetet i Astrakhan - drept av pistolskudd avfyrt på kloss hold.

- Naboene tror det er organiserte kriminelle som står bak. Mange var i dag redde for å snakke åpent om drapet på nordmannen og hans kone, som var godt likt i nabolaget, het det i TV 2s nyhetssending torsdag kveld.

Politiet ble opprinnelig varslet av kvinnens mor, som var bekymret etter at hun ikke fikk kontakt med datteren. Ståle Helseth var ansatt i selskapet Aker Solutions, som operer blant annet i Russland.
(NTB)

AKTIV I TRAVMILJØET: Ståle Helseth var en aktiv mann i Egersunds travmiljø. Dette bildet er fra 1991.